Hindbærkage på chokoladebund

Fastelavnsboller med vaniljecreme og hindbærsyltetøj

img_1329

Det er fastelavn og herhjemme har  den selvfølgelig også stået på fastelavnsboller. Som altid “den rigtige” og så en lidt mere børnevenlig udgave.

Den børnevenlige er bare uden creme og syltetøj. 🙂

BOLLER :
50 g gær
5 spsk vand
50 g smør
3 dl kærnemælk
1 æg
Ca. 8 dl hvedemel
2 tsk kardemomme
2 spsk sukker
1 tsk salt
1 æg til pensling


SÅDAN GØR DU:
Rør gæren ud i lunken vand.
Smelt smørret ved svag varme
Rør kærnemælk i, lad det blive lunt:
Rør det derefter i gærblandingen sammen med ægget.
Tilsæt mel, kardemomme, sukker og salt, og ælt dejen til dine boller jævn.
Læg den i en stor skål og dæk med et rent, fugtigt viskestykke.
Hæver  i 30 min.

 

VANILJECREME:
1 vaniljestang
3 æggeblommer
2 spsk sukker
2 spsk maizenamel
5 dl sødmælk
SÅDAN GØR DU:
Pisk æggeblommer og sukker hvidt og luftigt
Sigt maizenamel i og bland det uden at piske
Flæk vaniljestang og kog den op sammen med mælken
Fjern vaniljestangen og  hæld det sammen med æggesnapsen
Kom det tilbage på komfuret og varm det op under kraftig piskning indtil cremen har sat sig
Mens vaniljecremen køler af, rulles bolledejen ud til ca 30X40 cm og deles i 12 stykker
Læg 1 tsk hindbær syltetøj og 1 spsk vaniljecreme på  hvert stykke og fold dejen op omkring. Sørg for at det lukker tæt, så det ikke løber ud mens de bager.
Læg bollerne med den foldede side nedad og lad dem hæve 30 minutter
Pensl fastelavnsbollerne med pisket æg og bag dem ved 200 grader varmluft i 12 – 15 min

Ønsker du at lave den børnevenlige udgave, så kan du halvere vaniljecreme opskriften, og kun komme creme og syltetøj i halvdelen. Eller du kan lave dobbelt op på bolledejen, hvilket altid er løsningen herhjemme. For så er der rigeligt 😉

Pynt som her med lyserød glasur, rød skovsyre og sølvglimmer. Eller brug fantasien.

Rigtig god fornøjelse og god fastelavn.

Bagekram fra Frøken W

img_1330

img_1331

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hindbærkage på chokoladebund