CHOKOLADE COOKIES MED 3 SLAGS CHOKOLADE

TALKAGE MED MANDELBUND OG HINDBÆRMOUSSE

Denne kage lavede jeg til min søsters 50 års fødselsdag. Jeg laver ofte disse kager med chokoladebund, men da hun ikke tåler chokolade, så blev denne med mandelbund.

Den smagte helt fantastisk, så kan sagtens anbefale denne kombination.

I kan med fordel lave moussen dagen før.
Jeg anbefaler at læse hele opskriften igennem inden I starter.
Der er flere billeder under opskriften.

ca 30 personer

MANDELBUND:
11 æggehvider
550 g sukker
550 g mandler (blendes til mel)

SÅDAN GØR DU:
Pisk æggehvider og sukker stive
Vend forsigtigt de blendede mandler i
Bages i en firkantet form uden bund – 32 X 38 cm
Bag den nederst i ovnen ved 170 grader alm ovn  ca 30 minutter. Hold øje med den.
Lad den køle helt af, inden du skærer den ud til tal.

HINDBÆRMOUSSE:
500 g hindbær
1  L piskefløde
6 blade husblas
2 spsk sukker
1 vaniljestang

SÅDAN GØR DU:
Læg husblas i rigeligt koldt vand ca 20 minutter.
Flæk vaniljestang og skrab kornene ud.
Bland dem med sukker og lav din egen vaniljesukker.
Kom hindbær, og vaniljesukker i en gryde.
Kog det op og lad det simre til hindbærerne er godt møre.
Sigt alt væden fra i en skål.
Varm fløden op i en gryde til lige under kogepunktet
Rør den lune hindbærsaft i fløden
Vrid vandet fra husblassen, kom det i og rør det sammen
Kom det i en skål og læg husholdningsfilm over. Helt nede så det rører moussen
Stil på køl mindst 3 timer eller gerne natten over.

Når moussen er helt afkølet, piskes den op. Pas på ikke at piske for meget så kan den godt skille. Kom den i en sprøjtepose med den tyl I ønsker. Jeg har brugt Wilton 2D.
Sæt toppe på mandelbunden, og pynt som her med hindbær, blåbær, marengs, chokolader, skovsyrer og sølvglimmer. Eller brug lige det du synes.
Jeg anbefaler at den ikke pyntes alt for længe før den skal spises.

Rigtig god fornøjelse. og skriv endelig hvis I har spørgsmål.

Se andre tal og bogstav kager her.

Bagekram fra
Frøken W

6 kommentarer

  • Lærke

    Kan man sprøjte moussen på dagen før?:)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • FRØKEN W

      Hej Lærke
      Det ville jeg ikke selv gøre. Men du kan gøre det et par timer før, og så vente med at pynte den til den skal serveres.
      Mange hilsner
      Frøken W

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tine

    Skal det være smuttede mandler eller kan man bruge dem ‘rå’😀

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • FRØKEN W

      Hej Tine
      Du bruger dem bare som de er. Jeg smutter dem ikke. 🙂
      Mange hilsner
      Frøken W

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina

    Hejsa. Hvis jeg vil fordoble kagen, skal jeg så også fordoble moussen eller ville der være nok? Og hvad menes med en form uden bund? 😁 Hilsen Tina

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • FRØKEN W

      Hej Tina
      Hvis det er fordi du vil lave flere lag, større tal eller flere tal, Så skal du også bruge mere mousse.
      Form uden bund, er en form hvor du bager direkte på bagepapiret. Håber det giver mening!?
      Mange hilsner og god fornøjelse
      Frøken W

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

CHOKOLADE COOKIES MED 3 SLAGS CHOKOLADE