BANANKAGE MED KAKAO REDER

BOGSTAVKAGE – CHOKOLADEBROWNIE MED HINDBÆRMOUSSE

Denne kage lavede jeg til en lille sød piges barnedåb i søndags. Det var den ene af 2 kager. Den anden kan du finde her.
Bogstav kagerne er meget populære for tiden, og jeg har lavet en del af dem til konfirmationer i år.
Den her er lavet med en chokoladebrownie og hindbærmousse. En ret så god kombination, da man har den søde chokolade, og den syrlige hindbærmousse.

Jeg anbefaler at du læser hele opskriften igennem inden du går igang. Moussen kan med fordel tilberedes dagen før, så du er sikker på at den når at køle helt ned.

Til ca 20 personer.

CHOKOLADEBROWNIE:
250 g smør
6 dl sukker
2 dl kakao
4 tsk vaniljesukker
4 æg
4 dl hvedemel

SÅDAN GØR DU :
Smelt smør i en gryde og ta’ det af varmen.
Rør sukker, kakao og vaniljesukker i.
Rør æggene i et af gangen.
Tilsæt melet. (Jeg sigter det altid i)
Fordel dejen i en firkantet form uden bund.ca 26 x 31 cm. Det passer ca med en bradepande.
Bag kagen nederst i ovnen i  20 – 25  min ved 175 grader.  Over/under varme. Den må godt være lidt blød i midten. Det er vigtigt at den ikke får for meget.

Når kagen er afkølet skæres den ud efter skabelonen og lægges på det fad den skal serveres på. Det jeg skærer fra, plejer jeg at lave små “hapsere” af. Se billede længere nede.

HINDBÆRMOUSSE:
500 g hindbær
1  L piskefløde
6 blade husblas
2 spsk sukker
1 vaniljestang

SÅDAN GØR DU:
Læg husblas i rigeligt koldt vand ca 20 minutter.
Flæk vaniljestang og skrab kornene ud.
Bland dem med sukker og lav din egen vaniljesukker.
Kom hindbær, og vaniljesukker i en gryde.
Kog det op og lad det simre til hindbærerne er godt møre.
Sigt alt væden fra i en skål.
Varm fløden op i en gryde til lige under kogepunktet
Rør den lune hindbærsaft i fløden
Vrid vandet fra husblassen, kom det i og rør det sammen
Kom det i en skål og læg husholdningsfilm over. Helt nede så det rører moussen
Stil på køl mindst 3 timer eller gerne natten over.

Når moussen er helt afkølet, piskes den op. Pas på ikke at piske for meget så kan den godt skille. Kom den i en sprøjtepose med den tyl I ønsker. Jeg har brugt Wilton 2D.
Sæt toppe på browniebunden, og pynt som her med jordbær, hindbær, blåbær, marengs, chokolader,
blomster, sølvglimmer og sommerfugle. Eller brug lige det du synes.
Jeg anbefaler at den ikke pyntes alt for længe før den skal spises.

Rigtig god fornøjelse. og skriv endelig hvis I har spørgsmål.

Se andre tal og bogstav kager her.

Bagekram fra
Frøken W

10 kommentarer

  • Sinne Perle

    Kære Frøken W
    Hvordan er dine kageplader lavet? Jeg vil gerne lave mine egne og tænkte voksdug, men det ligner du har været smartere.
    Ift ægte blomster på kagen, bruger du speciel lim eller lignende for at det ikke kommer i kagen?
    KH Perle

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • FRØKEN W

      Hej Perle
      Tak fordi du kigger med herinde 🙂
      Kagepladerne er lavet af pap med silkepapir omkring. Derefter er de pakket ind i cellofan. Det fungerer rigtig godt, og ser pænt ud.
      Til blomsterne bruger jeg et produkt som hedder Safety seal. Det kan købes hos kageoplevelser.dk
      Kage hilsner
      Frøken W

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stefanie

    Hej.
    Hvis man bager kagen dagen før hvor er det så bedst at opbevare den henne? Skal holde barnedåb en søndag og ville derfor lave kagen om lørdagen ? Vh stefanie

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • FRØKEN W

      Hej Stefanie
      Beklager det sene svar 🙂
      Hvis du bager den dagen før, skal den opbevares på køl.
      Mange hilsner
      Frøken W

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

    Kan man bruge frosne hindbær? Jeg vil forsøge mig med at lave kagen til vores barnedåb i januar og friske hindbær bliver bare voldsomt dyrt når kagen skal dobles op 😅

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • FRØKEN W

      Hej Cecilie
      Beklager mit sene svar 😉
      Jeg bruger næsten altid frosne bær når jeg laver mousse, så det kan du sagtens til en anden gang.
      Mange hilsner
      Frøken W

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lisbeth

    Hej,
    Jeg vil gerne forsøge mig med kagen i forbindelse med min datters barnedåb. Kan den bages og kommes mousse på dagen før?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • FRØKEN W

      Hej Lisbeth
      Du kan sagtens bage kagen og lave moussen dagen før, men jeg vil anbefale at du først kommer moussen på kagen samme dag. Du kan godt komme den på dagen før, men den vil nok stivne lidt i kanten. Pynten skal du komme på samme dag.
      Rigtig god fornøjelse, og skriv endelig hvis du har flere spørgsmål 🙂
      Mange hilsner
      Frøken W

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie-Louise

    Hej frøken W.
    Hvordan har du lavet de fine lyserøde sommerfugle?😍 Og er det glimmer blåbærerne er rullet i?
    Mvh. Marie-Louise

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • FRØKEN W

      Hej Marie-Louise
      Ja, det er sølvglimmer de er rullet i.
      Hvis du kigger her – pynt med marcipan – så kan du se hvordan jeg gør. Til sommerfuglene bruger jeg i stedet for men sommerfugle udstikker. 🙂
      Mange hilsner
      Frøken W

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

BANANKAGE MED KAKAO REDER