BOGSTAVKAGE - CHOKOLADEBROWNIE MED HINDBÆRMOUSSE

JORDBÆRTÆRTE – HJERTE

Dette fine jordbærtærte hjerte lavede jeg i  søndags, som en af 2 kager til en barnedåb. Se den anden her.

Lækker mazarinbund med chokolade, vaniljecreme og jordbær, samt andet pynt. Da den skulle serveres sammen med en af de klassiske talkager, valgte jeg at pynte den på samme måde som talkagen, og ikke kun med jordbær.

Find den klassiske jordbærtærte her. (Kommer snart)

Jeg anbefaler at læse hele opskriften igenemmen inden du går igang.

Opskriften indeholder reklamelink, da den er lavet i samarbejde med Mette Ravn Vanilje, og der er brugt produkter fra Odense Marcipan.

Til ca 20 personer

MAZARINBUND:
350 g Marcipan fra Odense Marcipan
350 g Sukker
350 g Blødt smør
6 Æg
6 spsk mel

150 g mørk chokolade (Skal bruges til at smøre på bunden, når den er bagt.)

SÅDAN GØR DU:
Riv marcipanen i en skål og tilsæt sukker.
Rør det sammen og tilsæt smør.
Tilsæt skiftevis æg og mel, og rør det til en jævn masse.
Kom dejen i en bradepande med bagepapir. Jeg bruger altid en firkantet form uden bund, men har du ikke sådan én, passer det med bradepandens størrelse.

Bag den ved 190 grader alm ovn i ca 25 – 30 min.

Når kagen er afkølet, smeltes chokoladen og smøres ud over kagen. Prøv at ramme de 31-32 grader for det rigtige knæk i chokoladen, og ellers går det også alligevel 🙂

Når chokoladen har sat sig, skæres den ud efter skabelonen og lægges på det fad den skal serveres på. Det jeg skærer fra, plejer jeg at lave små “hapsere” af. Se billede længere nede

VANILJECREME:
4 1/2 dl mælk
6 spsk sukker
vaniljestang fra Mette Ravn Vanilje. (Lidt mere end en kvart, men ikke en halv) Bruger du en “almindelig vaniljestang, skal du bruge 1 1/2.
3 spsk maizena
3 æggeblommer

4 dl piskefløde som skal bruges til sidst.

SÅDAN GØR DU:
Skrab vanilje korn ud og bland med lidt af sukkeret.
Psk vaniljesukker, maizena og æggeblommer godt sammen i en skål.
Kom mælken og den tomme vaniljestang i en gryde og bring det i kog.
Tilsæt æggemassen i en tynd stråle, under konstant piskning.
Skru ned på medium varme og kog din vaniljecreme  i 1-2 minutter, mens du  pisker. (Det er vigtigt at du pisker) Den må meget gerne boble.
Ta’ den tomme vaniljestang op.
Kom vaniljecremen i en skål og dæk den med film helt ned på cremen.
Sæt den på køl, og lad den blive helt kold inden brug.

Er det for stor en udfordring med hjemmelavet vaniljecreme, findes der denne fra Odense Marcipan, som kan være et udemærket alternativ. Der skal bruges 2 poser til denne opskrift.

Når vaniljecremen er kold, pisken fløden til en let skum og vendes i cremen.

Sæt toppe på mazarinbunden, og pynt som her med jordbær, hindbær, blåbær, marengs, chokolader,
blomster, sølvglimmer og sommerfugle. Eller brug lige det du synes.
Jeg anbefaler at den ikke pyntes alt for længe før den skal spises. Server den direkte fra køleskabet, så den er kold og lækker.

Rigtig god fornøjelse. og skriv endelig hvis I har spørgsmål.

Se andre tal og bogstav kager her.

Hvis du laver denne kage, og deler den på instagram, så tag mig endelig. Jeg bliver så glad når I bruger mine opskrifter. 🙂

Bagekys fra
Frøken W

 

 

 

2 kommentarer

  • Carina

    Kan jeg med fordel lave vanilje cremen aftnen før? Hvis ja, skal den så tages ud i god tid inden den skal blandes op med flødeskum og i en sprøjtepose? Det samme spørgsmål gør sig gældende for hindbærmousse. Noget andet, den talkage du har lavet til din søster ( 50 år), vil det mon blive for kvalmt at lave en tal/bogstavkage i to lag af mandelbund? Når du skriver at den skal pakkes godt ind hvis den laves dagen før, er det så i film og så bare på køkkenbordet? Vil nødigt ha at den bliver tør 🙂 Vil gerne kunne lave så meget dagen før da det er til min søns 3 års fødselsdag på lørdag.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • FRØKEN W

      Hej Carina
      Du kan sagtens lave vaniljecremen dagen før. Du behøver ikke at tage den ud i god tid. Bare husk ikke at piske fløden for stiv. Og pisk lige vaniljecremen igennem inden du blander fløden i.
      Hvilken hindbærmousse? Er der den til at sætte toppe med, så kan den sagtens laves dagen før, og piskes op lige inden du skal bruge den.
      Mht mandelbunden, så har jeg ikke så stor erfaring med flere lag i mine tal/bogstav kager. Men hvis jeg selv skulle lave en i to lag, så tror jeg at jeg ville vælge at lave den med en vanilje lagkagebund.
      Ja, den skal pakkes godt ind i husholdningsfilm, og sæt den evt køligt.
      Så du kan sagtens lave det meste dagen før. Rigtig god fornøjelse, og skriv endelig igen hvis du har flere spørgsmål 🙂
      Mange hilsner
      Frøken W

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

BOGSTAVKAGE - CHOKOLADEBROWNIE MED HINDBÆRMOUSSE