JORDBÆRTÆRTE MED MAZARINBUND

MANDEL BANAN KAGE MED CHOKOLADESTYKKER

Den her kage blev til fordi jeg fik en kæmpe pose mandler som jeg fik lyst til at bage en kage af.

En mandelkage var oplagt, men vi elsker jo også banan kage herhjemme, så det blev en mandel banan kage.

Mandel banan kage pyntet med chokolade mousse, ristet hakket mandler og jordbær fra haven.

Jeg anbefaler at man læser hele opskriften igennem, inden I går igang.

Opskriften indeholder reklamelink.

MANDEL BANAN KAGE:
100 g smør
100 g Mandler (til mandelmel) fra Nøddebazaren
3 æg
100 g sukker
3 spsk Hvedemel
2 tsk bagepulver
2 tsk vaniljesukker
50 g mandle (til at hakke groft) Kan undlades.
50 g chokolade
2 store modne bananer

(50 g mandler til pynt)
Ristes i ovnen ved 180 grader ca 15 minutter. Hakkes groft når de er kølet af.

SÅDAN GØR DU:
Smelt smør i en gryde og lad det afkøle
Pisk æg og sukker til en luftig masse
Blend 100 g mandler til mandelmel
Bland dit mandelmel, mel, bagepulver og vaniljesukker i en skål, og vend det i æggemassen.
Tilsæt det smeltet smør.
Pisk det til en jævn masse.
Hak 50 g mandler groft
Vend hakket chokolade og mandler i
Tilsæt til sidst de mosede bananer.

Kom dejen i en springform 24 cm med bagepapir i bunden, og bag den midt i ovnen ved 180 grader (alm ovn) i ca 35 minutter
Lad den afkøle inden du befrier den fra formen.

CHOKOLADEMOUSSE :
Du kan med fordel forberede den dagen før.
1 blade husblas
90 g god mørk chokolade
2 1/2 dl piskefløde

SÅDAN GØR DU:
Læg husblas i rigeligt koldt vand
Hak chokoladen fint og læg det i en dyb skål
Varm fløden op til lige under kogepunktet
Hæld den over chokoladen, og rør til det bliver jævnt
Vrid vandet fra husblas og tilsæt det. Rør til det er opløst
Dæk cremen til med husholdningsfilm, og kom det helt ned på overfladen.
Sæt cremen på køl og lad det køle helt ned til 5 grader. Ca 3 timer eller gerne natten over.

Lige inden du skal pynte kagen, pisker du cremen let op, så den bliver luftig, og du kan sætte toppe af den.
Pas på ikke at piske den for meget.
Kom den i en sprøjtepose med den tyl du synes dine toppe skal ha’.

Sæt toppe rundt i kanten, kom de ristet hakket mandler i midten og pynt med friske jordbær og lidt bladguld.

Ønsker du chokolademousse på hele kagen skal du lave dobbelt portion.

Er du glad for mandler, så smager denne kage helt fantastisk. Jeg var heldig at have jordbær i haven, og det gør den bestemt ikke dårligere.

En dejlig kage som vi nød i “Driveriet” – Vores drivhus/orangeri.

Kagekys
Frøken W

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

JORDBÆRTÆRTE MED MAZARINBUND