Sommer chokoladekage med blomster af marcipan

VANILJEIS MED FRISKE BÆR

Is er absolut en af vores favoritter herhjemme, og jeg prøver mig lidt frem med nogle forskellige smage for tiden. Denne har jeg lavet et par gange, og den er perfekt som tilbehør til en lun chokoladekage eller chokoladefondant. Men den smager også godt alene til friske bær.

Her har jeg lavet den i denne smukke form med facet kanter. Jeg synes ikke den behøver en masse pynt, da formen er så smuk i sig selv.

Den er nem og enkel, og kan støbes direkte i formen.

Der er flere billeder under opskriften.

Opskriften indeholder reklamelink, da den er lavet i samarbejde med Svansø.

VANILJEIS:
6 Æggeblommer (Jeg bruger altid pasteuriseret)
75 g Rørsukker fra Svansø
1/4 Vaniljestang fra Mette Ravn Vanilje (Bruger du almindelige vaniljestænger, skal du bruge en hel)
1/2 L Piskefløde

SÅDAN GØR DU:
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
Bland vaniljekornene med lidt rørsukker.
Pisk æggeblommer, rørsukker og vaniljesukker godt, til en lys og lækker æggesnaps. Den er færdig når du ikke længere kan mærke sukkeret.
Pisk fløde til en let flødeskum og vend det forsigtigt i æggesnapsen, til det bliver helt jævnt.
Kom isen i formen og bank den mod bordet, så formen bliver helt fyldt ud.
Sættes i fryseren til dagen efter.
Tages ud af formen og kommes på et fad, lige inden den serveres.

Her har jeg pyntet helt enkelt med jordbær, hindbær og blåbær, og serveret den med en glutenfri chokoladebrownie med masser af bær.

En meget nem og lakker dessert som ikke kræver den helt store pyntning.

Rigtig god fornøjelse, hvis I kaster er ud i at prøve.

Kys fra
Frøken W

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sommer chokoladekage med blomster af marcipan