Mørk chokolade med hindbær

HALLOWEEN EDDERKOPPER

Det er snart halloween igen, og jeg er så småt gået igang med at finde på lidt til kagebordet.

De her er både søde, sjove, og så smager de godt. Man får både cookies, muffins, og masser af chokolade.

Opskriften indeholder reklamelink, da den er lavet i samarbejde med Dr. Oetker.

Se flere billeder og fremgangsmåde under opskriften.

COOKIES:

200 g blødt smør
200 g sukker
200 g brun farin
2 æg
300 g mel
1 tsk bagepulver
3 tsk vaniljesukker
1 tsk salt
100 g mørk chokolade

SÅDAN GØR DU:
Bland blødt smør, sukker, brun farin i en skål
Tilsæt æg
Bland mel, bagepulver, vaniljesukker og salt sammen og rør det grundigt sammen med det andet.
Rør chokoladeknapperne i.
Brug en ske til at sætte af til cookies på en plade med bagepapir. Hold lidt afstand.
De vil flyde lidt ud i ovnen.
Bages midt i ovnen ved 180 grader varmluft i ca 8-10 min.
Køl dem helt af inden de pakkes i glas eller dåser, og bruges til at samle edderkoppen.

CHOKOLADE MINIMUFFINS :
275 g blødt smør
400 g sukker
4 æg
3 1/2 dl mælk
250 g mel
100 g kakao
4 tsk vaniljepulver
4 tsk bagepulver

CHOKOLADEOVERTRÆK:
200 g mørk chokolade (Jeg bruger ca 54%)

SÅDAN GØR DU:
Smør smeltes i en gryde og mælk tilsættes.
Lad det køle af.
Æg og sukker piskes.
Mel, kakao, bagepulver og vaniljesukker blandes i en skål og sigtes i.
Rør det godt sammen.
Tilsæt til sidst det afkølet mælk og smør, og rør det hele godt sammen.
Kom i muffinsforme. Jeg sætter altid mine papir muffinsforme i en mini muffins bageform for at de skal holde formen. Se billede længere nede.
Bages ved 175 grader (alm ovn) ca 10-12 minutter. Pas på den ikke får for meget, da de så vil blive tørre.  Dejen skal lige slippe pinden, så er de perfekte.
Rammer du den rigtige bagetid vil de være let svampet og lækre.

Når de er afkølet, skæres toppen af, så den flugter kanten af papirformen.
Sæt dem i fryseren i ca 15 minutter.
Smelt chokoladen i microovnen, og prøv at ramme ca 31-32 grader, for at få dem blanke.
Dyp dine muffins i chokolade, og lad dem sætte sig. Bunden af din minimuffins skal være toppen af kagen når du samler dem.
Jeg har brugt grillspyd til at holde dem med mens jeg dypper dem.
Kom resten af chokoladen i en sprøjtepose, evt med en lille rund tylle, og lav edderkoppeben på dine cookies.
Sæt de fine sukkerøjne fra Dr. Oetker på, og brug baking glue – også fra Dr. Oetker – til at lime dem fast på dine chokoladeovertrukne muffins.

Nu kan du salme dine Halloween edderkoppe kager.

Prøv at lave disse kager, evt med børnene til jeres Halloweenfest eller andet. De vil uden tvivl elske det.

Rigtig god fornøjelse.

Halloween hilsner

Frøken W

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mørk chokolade med hindbær