BØF A LA LUDVIG

KAGE MED KARAMELCREME

I tirsdags bagte Annemette Voss live på instagram, og det kom der denne lækre kage ud af.

Kagen var oprigtigt med frosting,  men da det ikke er vores favorit herhjemme, valgte jeg at lave den med en lækker fløjlsblød karamelcreme i stedet for.

Jeg anbefaler at læse hele opskriften igennem inden I går igang.

Start med at forberede karamelcremen.

Opskriften på karamelcremen er lavet i samarbejde med Tørsleffs, og indeholder derfor reklamelink.

KARAMELCREME :
200 g Dulce de leche – Karamelliseret mælk
5 dl piskefløde
2 blad husblas

SÅDAN GØR DU:
Læg husblas i rigeligt koldt vand.
Kom Dulce de leche i en dyb skål og rør det godt igennem til en ensartet masser.
Varm fløden op til lige under kogepunktet.
Vrid vandet fra husblas og tilsæt det. Rør til det er opløst.
Hæld fløden over karamellen og rør til det bliver jævnt.
Dæk cremen til med husholdningsfilm, og kom det helt ned på overfladen.
Sæt cremen på køl og lad det køle helt ned til 5 grader. Ca 3 timer eller gerne natten over. Jeg lader den altid stå natten over, så jeg er helt sikker på at den er kølet helt ned.

OBS : Til denne kage på en dia på 22 cm er det nok med halvdelen af ovenstående opskrift.

KLASSENSTIMEKAGE :
Selve kagen er en chokoladekage, nemlig klassenstime kage, og opskriften er fra Annemettes bog “Piece of cake”.

“PIECE OF CAKE er en bog for nybegyndere, såvel som garvede. Det er en slags “grundbog” med de mest gængse opskrifter og med mulighed for mange variationer. Fyldt med grundopskrifter og TYDELIGE forklaringer, så man simpelthen ikke kan lave fejl.”

Bogen kan købes her.

Lige nu ligger opskriften på klassenstime kage på hendes blog her.  Jeg ved dog ikke om den bliver liggende.

Jeg har til kagen brugt Økologisk vaniljesukker, natron og bagepulver fra Tørsleffs. Samt kagehvedemel fra Valsemøllen.

Når kagen er afkølet gøres karamelcremen klar. Den skal nu piskes op og gøres klar til den kan sprøjtes på kagen. Den skal piskes så den lige kan sætte toppe. Den skal stadig være fløjlsblød og lækker. Det kan godt tage lidt tid, så hav tålmodighed.

Det er første gang jeg har lavet denne karamelcreme, så næste gang vil jeg prøve at komme lidt mere husblas i, for at se om jeg hurtigere kan piske den op. Jeg skal selvfølgelig nok rette i opskriften, hvis den bliver bedre. I er velkommen til selv at prøve, men denne her fungere, det tager bare lidt tid at piske op, og risikoen for at overpiske den er nærmest ikke eksisterende 🙂

Jeg har brugt en tyl 1M fra Wilton til at lave rosetterne. Derudover har jeg pyntet med karamelkugler fra Callebaut, bladguld og rød skovsyre. Flot og enkelt.

Selve chokoladekagen vil også smage skønt, bare med glasur på, med jeg håber I har fået lyst til at prøve denne lækre karamelcreme. Den smager ihvertfald fantastisk, og vil også være fantastisk som topping på én af disse kager. Banankage, Chokoladebrownie, eller cupcakes.

Rigtig god fornøjelse.

Kys fra
Frøken W

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

BØF A LA LUDVIG