JULEKAGEN 2018 - RISALAMANDE KAGE

Julekagen 2018 er et bud på en dessert til julemaden, hvis man har lyst til at prøve noget andet end den traditionelle risalamande med kirsebærsovs. Jeg lavede den til noget "før julehygge" med familien i går, og syntes ikke vi skulle ha' risalamande, når nu vi allerede skal ha' det på mandag også, så derfor dette alternativ. De synes iøvrigt at den smagte helt fantastisk :) Denne opskrift indeholder reklame da jeg linker til produkter jeg har brugt fra Odense Marcipan og Svansøe. Kagen er lavet med mandel/marcipan bund, risalamande mousse og kirsebær gelé. Det er altså IKKE en cheesecake, selvom den godt kan ligne det lidt. Jeg anbefaler at du læser hele opskriften igennem inden du går igang. Der er flere billeder under opskriften MANDEL/MARCIPANBUND : 4,5 æggehvider (150g) 225 g rørsukker fra Svansøe 225 g mandler fra Svansøe 150 g  Marcipan (Du kan også bruge Bagemarcipan fra Odense Marcipan) SÅDAN GØR DU: Blend mandler til mel Riv marcipanen Pisk æggehvider og rørsukker stive Vend forsigtigt de blendede mandler i og derefter marcipanen. Bages i en bagering eller form uden bund – 24 cm Bag den nederst i ovnen ved 170 grader alm ovn 25 – 30 minutter. Hold øje med den. RISALAMANDE MOUSSE: 7 blade husblas 650 G Risengrød 1 vaniljestang eller 2 tsk vaniljesukker 90 g sukker 6 dl piskefløde 90 g Økologiske mandelsplitter fra svansøe SÅDAN GØR DU: Risengrøden har du lavet i forvejen. Udblød husblas i rigelig koldt vand ca 15 min Tilsæt sukker og vaniljepulver i grøden Varm risengrøden Rør husblas i den varme risengrød Sæt det til at køle af Imens pisker du fløden let. Derefter vender du fløden i den lune grød af 3 omgange. Vend til sidst de hakkede mandler i blandingen. KIRSEBÆR GELÉ: 500 g Kirsebærsovs 5 blade Husblas SÅDAN GØR DU: Udblød husblas i rigelig koldt vand ca 15 min. Varm kirsebærsovsen Si kirsebærene fra. (Du skal kun bruge sovsen) Rør det udblødte husblas i. Lad den køle til den er fingervarm (ca 35 grader.) LAV FØRST DENNE GELE NÅR KAGEN HAR SAT SIG. SÅDAN SAMLER DU KAGEN : Befri bunden fra formen Sæt bunden på kagefadet, og kom formen omkring igen Fór formen med kageplast Kom moussen på, og stil den på køl eller frost til den har sat sig. Ca 4 timer, og gerne natten over. Hæld kirsebærgeleen forsigtigt over, så den ligger sig i et fint lige lag. Sæt kagen på køl til den har sat sig. ca 1 time Jeg har pyntet meget enkelt med små risalamande mousse figurer, som jeg har støbt i små silikone forme. Håber I har lyst til at prøve denne alternative juledessert. Den smager nemlig rigtig godt. Mange julekage hilsner Frøken W