Hindbærkage på chokoladebund

fullsizeoutput_1cc1 Denne kage er bygget op i hindbærmousse oven på min gode chokolade trøffelkage. Det er ikke alle (især mine børn) som er vilde med for meget mousse på kagerne. Derfor laver jeg tit 2 kager når vi har gæster. (se billede længere nede) Så er der nemlig én hvor jeg giver den max gas med fyld og pynt, og én som er lidt mere enkel. CHOKOLADEKAGE : 125 g smør 3 dl sukker 1 dl kakao 2 tsk vaniljesukker 2 æg 2 dl hvedemel SÅDAN GØR DU : Smelt smørret i en gryde og ta' det af varmen. Rør sukker, kakao og vaniljesukker i. Rør æggene i et af gangen. Tilsæt melet. (Jeg sigter det altid i) Fordel dejen i en springform eller tærteform med løs kant. (20 cm) Bag kagen nederst i ovnen i ca 20 min ved 175 grader. Den må godt være lidt blød i midten. CHOKOLADETRØFFEL : 200 g god, mørk chokolade 1 1/2 dl piskefløde SÅDAN GØR DU : Hak chokolade fint. Varm piskefløde op til lige før det koger. Rør chokoladen forsigtigt i og lad det smelte. Hæld massen i en skål og lad den sætte sig i køleskabet ca 1 time. smør den ud over kagen og pynt som du har lyst til. HINDBÆRMOUSSE : 2 blade husblas 200 g hindbær 1 vaniliestang 1 spsk sukker Saften af en halv 1/2 citron 5 dl piskefløde SÅDAN GØR DU : Læg husblas i rigeligt koldt vand ca 20 minutter. Flæk vaniljestang og skrab kornene ud. Bland dem med sukker og lav din egen vaniljesukker. Kom hindbær, citronsaft og vaniljesukker i en gryde. Kog det op og lad det simre til hindbærerne er godt møre. Sigt alt væden fra i en skål. Knug vandet fra husblasen og rør det i den lune hindbærlage. (Skal stadig være lidt lun når du blander med fløden) Lad det køle lidt mens du pisker fløden til en meget let skum. Vend flødeskum i hindbærlagen - stille og roligt - af 3 omgange. Kom moussen i en sprøjtepose og fyld den i silikone formen for at lave moussebomber. Jeg har lavet 3 forskellige str. Og vil du gerne lave mange moussebomber som her, så kan du lave opskriften 1/2 gang større, så der også er nok til selve kagen. Sæt bageringen -22 cm-  omkring kagen og kom bageplast på indersiden. Fyld op med resten af moussen. Sæt kagen på frost ca 3 timer eller gerne natte over, så moussen når at sætte sig. MINI MARENGS: 5-6 æggehvider (Skal være stuetemperatur) 200 g alm hvidt sukker 200 g flormelis SÅDAN FØR DU: Æggehvider piskes stive. Alm. sukker hældes stille og roligt i mens der piskes. Flormelis sies i, og det blandes forsigtigt. 100 grader varmluft i 35 minutter  (Hvis de er meget små) Laver du dem større skal de have ca 1 time. Pastafarve kan tilsættes som man har lyst til. Der bliver rigtig mange (ca 3 bageplader) af denne opskrift, så opskriften kan med fordel halveres. Ta' kagen ud og befri den for kageplast med en skarp varm kniv. Pynt kagen som her med moussebomber, marengs, røde chokoladekugler og hindbærdrys og lidt marengsdrys. Eller brug fantasien. :) Hvis I har spørgsmål, så stil dem endelig herunder. God fornøjelse. Bagekram fra Frøken W img_2311 fullsizeoutput_1cc3 fullsizeoutput_1cc2 fullsizeoutput_1cc0