VALENTINES KAGEN 2019

Denne kage var mit bud på Valentineskagen 2019. Selvfølgelig formet som et stort hjerte, med mindre hjerter som pynt. Det er ren kærlighed. Kagen er bygget op med en bund med mandel og marcipan, friske hindbær og hindbærmousse. Næste gang vil jeg prøve at tilsætte noget mørkt hakket chokolade. Så det kan I evt overveje at tage med. Jeg anbefaler altid at læse hele opskriften igennem, inden I går igang. Opskriften er lavet i samarbejde med kageoplevelser.dk, og indeholder derfor reklamelink. Ca 8 personer. MANDEL/MARCIPAN BUND: 2 æggehvider 100 g rørsukker fra Svansøe 100 g mandler fra Svansøe 70 g  Marcipan (Du kan også bruge Bagemarcipan fra Odense Marcipan) SÅDAN GØR DU: Blend mandler til mel Riv marcipanen Pisk æggehvider og rørsukker stive Vend forsigtigt de blendede mandler i og derefter marcipanen. Bages i en form uden bund der er stor nok til at du kan skære et hjerte af den. (Ca 25 X 25 cm) Bag den nederst i ovnen ved 170 grader alm ovn 25 – 30 minutter. Hold øje med den. Lad den køle helt af. HINDBÆRMOUSSE: 400 g hindbær 5 blade husblas 1 vaniljestang 2 spsk sukker saft af 1/2 citron 5 dl fløde SÅDAN GØR DU : Læg husblas i rigeligt koldt vand ca 20 minutter. Flæk vaniljestang og skrab kornene ud. Bland dem med sukker og lav din egen vaniljesukker. Kom hindbær, citronsaft og vaniljesukker i en gryde. Samt den tomme vaniljestang. Kog det op og lad det simre til alle hindbær er godt møre. Husk at tage den tomme vaniljestang op. Sigt alt væden fra i en skål. Knug vandet fra husblasen og rør det i den lune hindbærlage. Lad det køle lidt mens du pisker fløden til en meget let skum. Vend flødeskum i hindbærlagen – stille og roligt – af 3 omgange. Kom moussen i en sprøjtepose og fyld den i den store hjerteformen. Du finder formen her. Stop et par cm fra kanten, så der er plads til bunden. Fyld resten af moussen i nogle af de små hjerter, som skal bruges til pynt. Dem finder du her. Sæt kagen på frost i ca en time, så den lige når at sætte sig en smule. Det er vigtigt at din kage har nået at sætte sig præcis til at de friske hindbær ikke synker til bunds, når du lægger dem på. Skær din afkølede bund ud i hjerteform som passer til den store hjerte form. Lad der være ca 1 cm luft hele vejen rundt. Læg hindbær let hen over moussen og kom derefter bunden på. Der trykkes let så bunden bliver omgivet af moussen. Sæt kagen på frost og lad den sætte sig gerne natten over, sammen med de små hjerter. (Der er kun mousse i de små.) GLAZE: Jeg har brugt denne opskrift på glaze fra Ditte Julie. Den smager godt og fungere for mig. Kagen skal komme direkte fra fryseren, og glazes med det samme. Jeg har lavet en lille smule af gazen helt hvid, og hældt forsigtigt ned oveni den lyserøde. På den måde kommer den to farvede effekt frem når du glazer kagen. Til de små hjerter har jeg brugt Velvet spray i lyserød. Det er vigtigt at kagen kommer lige fra fryseren når den sprayes. Det er en fin og nem form for "overtræk" og ser nærmest helt velour agtigt ud. Jeg har pyntet kagen med bladsølv og mini marengs, drysset med rosadrys. I kan selvfølgelig lave kager formet som hjerter hele året rundt, og ikke bare til Valentinesday. Så skal I lave en kage med masser af kærlighed, så er her et bud. Kys fra Frøken W