BOGSTAVKAGE - CHOKOLADEBROWNIE MED HINDBÆRMOUSSE

Denne kage lavede jeg til en lille sød piges barnedåb i søndags. Det var den ene af 2 kager. Den anden kan du finde her. Bogstav kagerne er meget populære for tiden, og jeg har lavet en del af dem til konfirmationer i år. Den her er lavet med en chokoladebrownie og hindbærmousse. En ret så god kombination, da man har den søde chokolade, og den syrlige hindbærmousse. Jeg anbefaler at du læser hele opskriften igennem inden du går igang. Moussen kan med fordel tilberedes dagen før, så du er sikker på at den når at køle helt ned. Til ca 20 personer. CHOKOLADEBROWNIE: 250 g smør 6 dl sukker 2 dl kakao 4 tsk vaniljesukker 4 æg 4 dl hvedemel SÅDAN GØR DU : Smelt smør i en gryde og ta’ det af varmen. Rør sukker, kakao og vaniljesukker i. Rør æggene i et af gangen. Tilsæt melet. (Jeg sigter det altid i) Fordel dejen i en firkantet form uden bund.ca 26 x 31 cm. Det passer ca med en bradepande. Bag kagen nederst i ovnen i  20 - 25  min ved 175 grader.  Over/under varme. Den må godt være lidt blød i midten. Det er vigtigt at den ikke får for meget. Når kagen er afkølet skæres den ud efter skabelonen og lægges på det fad den skal serveres på. Det jeg skærer fra, plejer jeg at lave små "hapsere" af. Se billede længere nede. HINDBÆRMOUSSE: 500 g hindbær 1  L piskefløde 6 blade husblas 2 spsk sukker 1 vaniljestang SÅDAN GØR DU: Læg husblas i rigeligt koldt vand ca 20 minutter. Flæk vaniljestang og skrab kornene ud. Bland dem med sukker og lav din egen vaniljesukker. Kom hindbær, og vaniljesukker i en gryde. Kog det op og lad det simre til hindbærerne er godt møre. Sigt alt væden fra i en skål. Varm fløden op i en gryde til lige under kogepunktet Rør den lune hindbærsaft i fløden Vrid vandet fra husblassen, kom det i og rør det sammen Kom det i en skål og læg husholdningsfilm over. Helt nede så det rører moussen Stil på køl mindst 3 timer eller gerne natten over. Når moussen er helt afkølet, piskes den op. Pas på ikke at piske for meget så kan den godt skille. Kom den i en sprøjtepose med den tyl I ønsker. Jeg har brugt Wilton 2D. Sæt toppe på browniebunden, og pynt som her med jordbær, hindbær, blåbær, marengs, chokolader, blomster, sølvglimmer og sommerfugle. Eller brug lige det du synes. Jeg anbefaler at den ikke pyntes alt for længe før den skal spises. Rigtig god fornøjelse. og skriv endelig hvis I har spørgsmål. Se andre tal og bogstav kager her. Bagekram fra Frøken W