JORDBÆRTÆRTE MED MAZARINBUND

Den her kage, det er altså bare en dansk klassiker. Når de danske jordbær kommer, og det er tid til at lave jordbærtærte, så er det tegn på at sommeren er kommet. Lækker mazarinbund med chokolade, vaniljecreme og jordbær. Helt klart en af storfavoritterne herhjemme. Jeg anbefaler at læse hele opskriften igennem inden du går igang. Opskriften indeholder reklamelink, da den er lavet i samarbejde med Mette Ravn Vanilje, og der er brugt produkter fra Odense Marcipan. Til ca 8 personer MAZARINBUND: 175g Marcipan fra Odense Marcipan 175 g Sukker 175 g Blødt smør 3 Æg 3 spsk mel 75 g mørk chokolade (Skal bruges til at smøre på bunden, når den er bagt.) SÅDAN GØR DU: Riv marcipanen i en skål og tilsæt sukker. Rør det sammen og tilsæt smør. Tilsæt skiftevis æg og mel, og rør det til en jævn masse. Kom dejen i en springform 24 cm med bagepapir i bunden. Bag den ved 190 grader alm ovn i ca 20 – 25 min. Når kagen er afkølet, smeltes chokoladen og smøres ud over kagen. Prøv at ramme de 31-32 grader for det rigtige knæk i chokoladen, og ellers går det også alligevel 🙂 Når chokoladen har sat sig, skæres den ud efter skabelonen og lægges på det fad den skal serveres på. Det jeg skærer fra, plejer jeg at lave små “hapsere” af. Se billede længere nede VANILJECREME: 3 dl mælk 4 spsk sukker vaniljestang fra Mette Ravn Vanilje. (Du skal kun bruge 1/4 vaniljestang) Bruger du en “almindelig" vaniljestang, skal du bruge en hel. 2 spsk maizena 2 æggeblommer 2 1/2 dl piskefløde som skal bruges til sidst. SÅDAN GØR DU: Skrab vanilje korn ud og bland med lidt af sukkeret. Pisk vaniljesukker, maizena og æggeblommer godt sammen i en skål. Kom mælken og den tomme vaniljestang i en gryde og bring det i kog. Tilsæt æggemassen i en tynd stråle, under konstant piskning. Skru ned på medium varme og kog din vaniljecreme  i 1-2 minutter, mens du  pisker. (Det er vigtigt at du pisker) Den må meget gerne boble. Ta’ den tomme vaniljestang op. Kom vaniljecremen i en skål og dæk den med film helt ned på cremen. Sæt den på køl, og lad den blive helt kold inden brug. Er det for stor en udfordring med hjemmelavet vaniljecreme, findes der denne fra Odense Marcipan, som kan være et udemærket alternativ. Der skal bruges 1 pose til denne opskrift. Bland den gerne med 2 1/2 dl pisket fløde. Når vaniljecremen er kold, pisken fløden til en let skum og vendes i cremen. Sæt toppe af vaniljecremen på bunden, og pynt med jordbær. Jeg har skåret mine jordbær i tynde skiver, det giver et rigtig fint look. Derefter har jeg drysset med lidt bladguld. Pænt og enkelt. Serveres direkte fra køleskabet, så den er kold og lækker. Rigtig god fornøjelse. og skriv endelig hvis I har spørgsmål. Se mit jordbærtærte hjerte her. Hvis du laver denne kage, og deler den på instagram, så tag mig endelig. Jeg bliver så glad når I bruger mine opskrifter. 🙂 Bagekram fra Frøken W