JORDBÆRTÆRTE - HJERTE

Dette fine jordbærtærte hjerte lavede jeg i  søndags, som en af 2 kager til en barnedåb. Se den anden her. Lækker mazarinbund med chokolade, vaniljecreme og jordbær, samt andet pynt. Da den skulle serveres sammen med en af de klassiske talkager, valgte jeg at pynte den på samme måde som talkagen, og ikke kun med jordbær. Find den klassiske jordbærtærte her. (Kommer snart) Jeg anbefaler at læse hele opskriften igenemmen inden du går igang. Opskriften indeholder reklamelink, da den er lavet i samarbejde med Mette Ravn Vanilje, og der er brugt produkter fra Odense Marcipan. Til ca 20 personer MAZARINBUND: 350 g Marcipan fra Odense Marcipan 350 g Sukker 350 g Blødt smør 6 Æg 6 spsk mel 150 g mørk chokolade (Skal bruges til at smøre på bunden, når den er bagt.) SÅDAN GØR DU: Riv marcipanen i en skål og tilsæt sukker. Rør det sammen og tilsæt smør. Tilsæt skiftevis æg og mel, og rør det til en jævn masse. Kom dejen i en bradepande med bagepapir. Jeg bruger altid en firkantet form uden bund, men har du ikke sådan én, passer det med bradepandens størrelse. Bag den ved 190 grader alm ovn i ca 25 - 30 min. Når kagen er afkølet, smeltes chokoladen og smøres ud over kagen. Prøv at ramme de 31-32 grader for det rigtige knæk i chokoladen, og ellers går det også alligevel :) Når chokoladen har sat sig, skæres den ud efter skabelonen og lægges på det fad den skal serveres på. Det jeg skærer fra, plejer jeg at lave små “hapsere” af. Se billede længere nede VANILJECREME: 4 1/2 dl mælk 6 spsk sukker vaniljestang fra Mette Ravn Vanilje. (Lidt mere end en kvart, men ikke en halv) Bruger du en "almindelig vaniljestang, skal du bruge 1 1/2. 3 spsk maizena 3 æggeblommer 4 dl piskefløde som skal bruges til sidst. SÅDAN GØR DU: Skrab vanilje korn ud og bland med lidt af sukkeret. Psk vaniljesukker, maizena og æggeblommer godt sammen i en skål. Kom mælken og den tomme vaniljestang i en gryde og bring det i kog. Tilsæt æggemassen i en tynd stråle, under konstant piskning. Skru ned på medium varme og kog din vaniljecreme  i 1-2 minutter, mens du  pisker. (Det er vigtigt at du pisker) Den må meget gerne boble. Ta’ den tomme vaniljestang op. Kom vaniljecremen i en skål og dæk den med film helt ned på cremen. Sæt den på køl, og lad den blive helt kold inden brug. Er det for stor en udfordring med hjemmelavet vaniljecreme, findes der denne fra Odense Marcipan, som kan være et udemærket alternativ. Der skal bruges 2 poser til denne opskrift. Når vaniljecremen er kold, pisken fløden til en let skum og vendes i cremen. Sæt toppe på mazarinbunden, og pynt som her med jordbær, hindbær, blåbær, marengs, chokolader, blomster, sølvglimmer og sommerfugle. Eller brug lige det du synes. Jeg anbefaler at den ikke pyntes alt for længe før den skal spises. Server den direkte fra køleskabet, så den er kold og lækker. Rigtig god fornøjelse. og skriv endelig hvis I har spørgsmål. Se andre tal og bogstav kager her. Hvis du laver denne kage, og deler den på instagram, så tag mig endelig. Jeg bliver så glad når I bruger mine opskrifter. :) Bagekys fra Frøken W