MANDEL BANAN KAGE MED CHOKOLADESTYKKER

Den her kage blev til fordi jeg fik en kæmpe pose mandler som jeg fik lyst til at bage en kage af. En mandelkage var oplagt, men vi elsker jo også banan kage herhjemme, så det blev en mandel banan kage. Mandel banan kage pyntet med chokolade mousse, ristet hakket mandler og jordbær fra haven. Jeg anbefaler at man læser hele opskriften igennem, inden I går igang. Opskriften indeholder reklamelink. MANDEL BANAN KAGE: 100 g smør 100 g Mandler (til mandelmel) fra Nøddebazaren 3 æg 100 g sukker 3 spsk Hvedemel 2 tsk bagepulver 2 tsk vaniljesukker 50 g mandle (til at hakke groft) Kan undlades. 50 g chokolade 2 store modne bananer (50 g mandler til pynt) Ristes i ovnen ved 180 grader ca 15 minutter. Hakkes groft når de er kølet af. SÅDAN GØR DU: Smelt smør i en gryde og lad det afkøle Pisk æg og sukker til en luftig masse Blend 100 g mandler til mandelmel Bland dit mandelmel, mel, bagepulver og vaniljesukker i en skål, og vend det i æggemassen. Tilsæt det smeltet smør. Pisk det til en jævn masse. Hak 50 g mandler groft Vend hakket chokolade og mandler i Tilsæt til sidst de mosede bananer. Kom dejen i en springform 24 cm med bagepapir i bunden, og bag den midt i ovnen ved 180 grader (alm ovn) i ca 35 minutter Lad den afkøle inden du befrier den fra formen. CHOKOLADEMOUSSE : Du kan med fordel forberede den dagen før. 1 blade husblas 90 g god mørk chokolade 2 1/2 dl piskefløde SÅDAN GØR DU: Læg husblas i rigeligt koldt vand Hak chokoladen fint og læg det i en dyb skål Varm fløden op til lige under kogepunktet Hæld den over chokoladen, og rør til det bliver jævnt Vrid vandet fra husblas og tilsæt det. Rør til det er opløst Dæk cremen til med husholdningsfilm, og kom det helt ned på overfladen. Sæt cremen på køl og lad det køle helt ned til 5 grader. Ca 3 timer eller gerne natten over. Lige inden du skal pynte kagen, pisker du cremen let op, så den bliver luftig, og du kan sætte toppe af den. Pas på ikke at piske den for meget. Kom den i en sprøjtepose med den tyl du synes dine toppe skal ha’. Sæt toppe rundt i kanten, kom de ristet hakket mandler i midten og pynt med friske jordbær og lidt bladguld. Ønsker du chokolademousse på hele kagen skal du lave dobbelt portion. Er du glad for mandler, så smager denne kage helt fantastisk. Jeg var heldig at have jordbær i haven, og det gør den bestemt ikke dårligere. En dejlig kage som vi nød i "Driveriet" - Vores drivhus/orangeri. Kagekys Frøken W