JULESMÅKAGER

Julen er på vej, og jeg har bagt julesmåkager og leget med julekrymmel, glasur og pynt. Jeg elsker denne årstid, og glæder mig hvert år til at være kreativ, både i det søde køkken, og bestemt også med jule dekorationer og borddækning. De her julesmåkager har jeg lavet i samarbejde med Dr. Oetker, så denne opskrift indeholder reklame. Småkagerne er lavet af vores Bedstes gamle brunkage opskrift. Jeg har dog tilpasset den og undladt at komme mandler i da dejen skal rulles ud på bordet, stikkes ud og pyntes. 30 -40 stk. BRUNKAGER: 1/2 dl koldt vand 1 1/2 tsk potaske 250 g smør 200 g brun farin 200 g mørk sirup 20 g brunkagekrydderi fra Dr. Oetker 500 g hvedemel SÅDAN GØR DU: Opløs potasken i vandet og lad det stå. Smør, sirup og brun farin kommes i en gryde og koges op. Ta gryden af varmen og tilsæt potasken. Bland mel og brunkagekrydderi og tilsæt det til sukkermassen når den er afkølet til lillefingervarm. Lad dejen køle helt af og lav 2 kugler som trykkes lidt flade. (Så er de lige til at rulle ud når dejen er klar). Læg dem i køleskabet natten over. Når dejen er klar rulles den ud på bordet. Drys med lidt mel, så den ikke hænger fast. Udstik i forskellige figurer. Har I ikke udstikkere, kan et glas i passende størrelse også bruges. Bag kagerne ved 160 grader varmluft i ca 8 -10 minutter. Lad dem køle af og pynt som her, eller lige som I har lyst til. Jeg har pyntet med Dr. Oetkers jule nyheder, samt deres pynteglasur. De kan spises som de er, eller de kan gemmes og bruges som bordpynt. Se billeder længere nede. Rigtig god fornøjelse hvis I skulle ha´fået lyst til at bage dem og lege lidt med julekrymmel. Julehygge kram fra Frøken W