BOGSTAVKAGE

img_3872 Denne kage lavede jeg til en af drengenes fødselsdag, som vi holdt i påsken. Derfor er den lidt "påsket" i pynten. Og da jeg allerede havde lavet én med gule æg, som I kan se her, blev denne med æg af hindbærmousse, og derfor lyserød :-) Jeg anbefaler at læse hele opskriften igennem før du starter, og du kan med fordel starte med moussen eller lave den dagen før. Der er flere billeder under opskriften. Chokoladekage med trøffelcreme, hindbærmousse og pynt. Til ca 20 personer CHOKOLADEKAGE : 250 g smør 6 dl sukker 1 dl kakao 100 g mørk chokolade 4 tsk vaniljesukker 4 æg 4 dl hvedemel SÅDAN GØR DU : Smelt smør og chokolade i en gryde og ta’ det af varmen. Rør sukker, kakao og vaniljesukker i. Rør æggene i et af gangen. Tilsæt melet. (Jeg sigter det altid i) Fordel dejen i en firkantet form uden bund.ca 26 x 31 cm. Bag kagen nederst i ovnen i  25 - 28  min ved 175 grader.  Over/under varme. Den må godt være lidt blød i midten. Lav en skabelon i det bogstav du skal bruge, som passer til kagens størrelse. Når kagen er kølet af lægger du skabelonen på kagen og skærer omkring så kagen får den rigtige form. CHOKOLADETRØFFEL : 200 g god, mørk chokolade 1 1/2 dl piskefløde SÅDAN GØR DU : Hak chokolade fint. Varm piskefløde op til lige før det koger. Rør chokoladen forsigtigt i og lad det smelte. Hæld massen i en skål og lad den sætte sig i køleskabet ca 1 time. smør den ud over kagen og pynt som du har lyst til. HINDBÆRMOUSSE : 3 blade husblas 300 g hindbær 1 vaniliestang 1 spsk sukker Saften af en halv 1/2 citron 3 dl piskefløde SÅDAN GØR DU : Læg husblas i rigeligt koldt vand ca 20 minutter. Flæk vaniljestang og skrab kornene ud. Bland dem med sukker og lav din egen vaniljesukker. Kom hindbær, citronsaft og vaniljesukker i en gryde. Kom evt den tomme vaniljestang med i gryden. Kog det op og lad det simre til hindbærerne er godt møre. Sigt alt væden fra i en skål. Knug vandet fra husblasen og rør det i den lune hindbærlage. (Skal stadig være lidt lun når du blander med fløden) Lad det køle lidt mens du pisker fløden til en meget let skum. Vend flødeskum i hindbærlagen – stille og roligt – af 3 omgange. Kom moussen i en sprøjtepose og fyld den i silikone formen for at lave moussebomber. I det her tilfælde æg. Sæt dem på frost ca 3 timer eller gerne natte over, så moussen når at sætte sig. MINI MARENGS: 5-6 æggehvider (Skal være stuetemperatur) 200 g alm hvidt sukker 200 g flormelis SÅDAN FØR DU: Æggehvider piskes stive. Alm. sukker hældes stille og roligt i mens der piskes. Flormelis sies i, og det blandes forsigtigt. 100 grader varmluft i 35 minutter  (Hvis de er meget små) Laver du dem større skal de have ca 1 time. Pastafarve kan tilsættes som man har lyst til. Der bliver rigtig mange (ca 3 bageplader) af denne opskrift, så opskriften kan med fordel halveres. Når kagen er kold smører du chokoladetrøffelcremen på, og når moussen har sat sig, pynter du kagen som her, med chokolade, påskeæg, rød skovsyre, sølvdrys og mini marengs, eller brug fantasien og pynt den præcis som du synes. Se evt min talkage her, hvis du vil lave kagen uden mousse, med med vaniljecreme. Rigtig god fornøjelse og skriv endelig herunder hvis I har spørgsmål. Bagekram Frøken W img_3876 img_3873 img_3869 img_3868 img_3867