NØDDEDRØM MED GULD DRYS

Hindbærkage på chokoladebund

fullsizeoutput_1cc1

Denne kage er bygget op i hindbærmousse oven på min gode chokolade trøffelkage.
Det er ikke alle (især mine børn) som er vilde med for meget mousse på kagerne. Derfor laver jeg tit 2 kager når vi har gæster. (se billede længere nede) Så er der nemlig én hvor jeg giver den max gas med fyld og pynt, og én som er lidt mere enkel.

CHOKOLADEKAGE :
125 g smør
3 dl sukker
1 dl kakao
2 tsk vaniljesukker
2 æg
2 dl hvedemel

SÅDAN GØR DU :
Smelt smørret i en gryde og ta’ det af varmen.
Rør sukker, kakao og vaniljesukker i.
Rør æggene i et af gangen.
Tilsæt melet. (Jeg sigter det altid i)
Fordel dejen i en springform eller tærteform med løs kant. (20 cm)
Bag kagen nederst i ovnen i ca 20 min ved 175 grader. Den må godt være lidt blød i midten.

CHOKOLADETRØFFEL :
200 g god, mørk chokolade
1 1/2 dl piskefløde

SÅDAN GØR DU :
Hak chokolade fint.
Varm piskefløde op til lige før det koger.
Rør chokoladen forsigtigt i og lad det smelte.
Hæld massen i en skål og lad den sætte sig i køleskabet ca 1 time.
smør den ud over kagen og pynt som du har lyst til.

HINDBÆRMOUSSE :
2 blade husblas
200 g hindbær
1 vaniliestang
1 spsk sukker
Saften af en halv 1/2 citron
5 dl piskefløde

SÅDAN GØR DU :
Læg husblas i rigeligt koldt vand ca 20 minutter.
Flæk vaniljestang og skrab kornene ud.
Bland dem med sukker og lav din egen vaniljesukker.
Kom hindbær, citronsaft og vaniljesukker i en gryde.
Kog det op og lad det simre til hindbærerne er godt møre.
Sigt alt væden fra i en skål.
Knug vandet fra husblasen og rør det i den lune hindbærlage. (Skal stadig være lidt lun når du blander med fløden)
Lad det køle lidt mens du pisker fløden til en meget let skum.
Vend flødeskum i hindbærlagen – stille og roligt – af 3 omgange.
Kom moussen i en sprøjtepose og fyld den i silikone formen for at lave moussebomber.
Jeg har lavet 3 forskellige str. Og vil du gerne lave mange moussebomber som her, så kan du lave opskriften 1/2 gang større, så der også er nok til selve kagen.
Sæt bageringen -22 cm-  omkring kagen og kom bageplast på indersiden.
Fyld op med resten af moussen.
Sæt kagen på frost ca 3 timer eller gerne natte over, så moussen når at sætte sig.

MINI MARENGS:
5-6 æggehvider (Skal være stuetemperatur)
200 g alm hvidt sukker
200 g flormelis

SÅDAN FØR DU:
Æggehvider piskes stive.
Alm. sukker hældes stille og roligt i mens der piskes.
Flormelis sies i, og det blandes forsigtigt.
100 grader varmluft i 35 minutter  (Hvis de er meget små)
Laver du dem større skal de have ca 1 time.
Pastafarve kan tilsættes som man har lyst til.
Der bliver rigtig mange (ca 3 bageplader) af denne opskrift, så opskriften kan med fordel halveres.

Ta’ kagen ud og befri den for kageplast med en skarp varm kniv.
Pynt kagen som her med moussebomber, marengs, røde chokoladekugler og hindbærdrys og lidt marengsdrys. Eller brug fantasien. 🙂

Hvis I har spørgsmål, så stil dem endelig herunder.

God fornøjelse.

Bagekram fra Frøken W

img_2311

fullsizeoutput_1cc3

fullsizeoutput_1cc2

fullsizeoutput_1cc0

9 kommentarer

  • katrine

    Ser så lækkert, har prøvet at lave den med brombær mousse, men den skiller de begge gange jeg prøvet at lave den. Første gang tror jeg er fordi den blev for kold, men anden gang synes jeg at den var varm… nogle gode råd ?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • FRØKEN W

      Hej Katrine
      Det er vigtigt at din piskefløde er helt kold når du bruger den. Dvs. at den skal komme direkte fra køleskabet når du pisker den, lige inden du skal vende den i bærsaften. Den skal kun piskes meget let, og så skal du starte med at vende et par skefulde i bærsaften, og derefter lidt mere, og til sidst resten. På den måde vænner det kolde og varme sig til hinanden, og får ikke et “chok” når de rammer hinanden.
      Håber det giver mening. Ellers er du velkomne til at skrive igen.
      Mange hilsner
      Frøken W

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Dorte

    Uh den ser lækker ud! Kan du anbefale et sted at købe silikone forme og bageplast?
    Mh Dorte😋

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • FRØKEN W

      Hej Dorte
      Tusind tak. Jeg køber rigtig meget hos Kunst og køkkentøj. De ligger i Århus og København. Men sælger også på nettet.
      Nyborgs-room.dk har også et godt udvalg. 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Dorte

      Super! Tak

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

    Vil den kunne laves i morgen fx. Komme i fryseren, tages op lørdag gøres klar og serveres søndag til barnedåb?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • FRØKEN W

      Hej Louise

      Du kan sagtens lave selve kagen med mousse og moussebomber nogle dage i forvejen, og gemme den i fryseren. Dog vil jeg vente med at pynte den med marengs, bær og drys til den dag den skal spises. 🙂
      Håber det giver mening, ellers skriv endelig igen.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Siff

    Den ser så lækker ud.
    Glæder mig til at prøve at lave den ved lejlighed 😍

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • FRØKEN W

      Tusind tak Siff.
      Det lyder dejligt. 🙂
      Rigtig god fornøjelse og send mig endelig et billede når du har lavet den. 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

NØDDEDRØM MED GULD DRYS