Fastelavnsboller med vaniljecreme og hindbærsyltetøj

Skovbær bombe med chokoladebund

img_1614

 

Fødselsdagskage til min Mammi, og det er en fantastisk kombination af det søde og det syrlige. Den gode chokolade kage med trøffelcreme og bombe af skovbærmousse, samt pynt af bær, marengs, drys og skovsyre.

 

CHOKOLADEKAGE :
125 g smør
3 dl sukker
1 dl kakao
2 tsk vaniljesukker
2 æg
2 dl hvedemel

SÅDAN GØR DU :
Smelt smørret i en gryde og ta’ det af varmen.
Rør sukker, kakao og vaniljesukker i.
Rør æggene i et af gangen.
Tilsæt melet. (Jeg sigter det altid i)
Fordel dejen i en springform eller tærteform med løs kant. (25 cm)
Bag kagen nederst i ovnen i  15- 17 min ved 175 grader varmluft. Den må godt være lidt blød i midten.

Kan med fordel laves dagen før og opbevares på køl til du skal pynte den.

CHOKOLADETRØFFEL :
200 g god, mørk chokolade
1 1/2 dl piskefløde

SÅDAN GØR DU :
Hak chokolade fint.
Varm piskefløde op til lige før det koger.
Rør chokoladen forsigtigt i og lad det smelte.
Hæld massen i en skål og lad den sætte sig i køleskabet ca 1 time.
smør den ud over kagen og pynt som du har lyst til.

SKOVBÆRMOUSSE :
2 blade husblas
200 g skovbær
1 vaniliestang
1 spsk sukker
Saften af en halv 1/2 citron
5 dl piskefløde

SÅDAN GØR DU :
Læg husblas i rigeligt koldt vand ca 20 minutter.
Flæk vaniljestang og skrab kornene ud.
Bland dem med sukker og lav din egen vaniljesukker.
Kom hindbær, citronsaft og vaniljesukker i en gryde.
Kog det op og lad det simre til hindbærerne er godt møre.
Sigt alt væden fra i en skål.
Knug vandet fra husblasen og rør det i den lune hindbærlage. (Skal stadig være lidt lun når du blander med fløden)
Lad det køle lidt mens du pisker fløden til en meget let skum.
Vend flødeskum i hindbærlagen – stille og roligt – af 3 omgange.
Kom moussen i en sprøjtepose og kom den i silikone formen. Jeg har brugt en 160 mm moussebombe. Men du kan bruge lige det du har. Det er bare et spørgsmål om hvilket look kagen skal ha’.
Har du ingen forme, kan du også støbe moussen direkte oven på kagen. Se her  hvordan.
Sæt moussen på frost ca 3 timer eller gerne natte over, så moussen når at sætte sig.

MINI MARENGS:
5-6 æggehvider (Skal være stuetemperatur)
200 g alm hvidt sukker
200 g flormelis

SÅDAN FØR DU:
Æggehvider piskes stive.
Alm. sukker hældes stille og roligt i mens der piskes.
Flormelis sies i, og det blandes forsigtigt.
100 grader varmluft i 35 minutter  (Hvis de er meget små)
Laver du dem større skal de have ca 1 time.
Pastafarve kan tilsættes som man har lyst til.
Der bliver rigtig mange (ca 3 bageplader) af denne opskrift, så opskriften kan med fordel halveres.

 

Ta’ moussebomben ud af fryseren og kom den direkte  fra formen og over på midten af kagen.
Pynt som her med mini marengs, blåbær, drys og skovsyrer. Eller brug fantasien.
God fornøjelse

Kram fra Frøken W

img_1612

img_1615

img_1616

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fastelavnsboller med vaniljecreme og hindbærsyltetøj