TOTAL GLAD I LÅGET

BOGSTAVKAGE

img_3872

Denne kage lavede jeg til en af drengenes fødselsdag, som vi holdt i påsken. Derfor er den lidt “påsket” i pynten. Og da jeg allerede havde lavet én med gule æg, som I kan se her, blev denne med æg af hindbærmousse, og derfor lyserød 🙂

Jeg anbefaler at læse hele opskriften igennem før du starter, og du kan med fordel starte med moussen eller lave den dagen før.
Der er flere billeder under opskriften.

Chokoladekage med trøffelcreme, hindbærmousse og pynt.
Til ca 20 personer

CHOKOLADEKAGE :
250 g smør
6 dl sukker
1 dl kakao
100 g mørk chokolade
4 tsk vaniljesukker
4 æg
4 dl hvedemel

SÅDAN GØR DU :
Smelt smør og chokolade i en gryde og ta’ det af varmen.
Rør sukker, kakao og vaniljesukker i.
Rør æggene i et af gangen.
Tilsæt melet. (Jeg sigter det altid i)
Fordel dejen i en firkantet form uden bund.ca 26 x 31 cm.
Bag kagen nederst i ovnen i  25 – 28  min ved 175 grader.  Over/under varme. Den må godt være lidt blød i midten.

Lav en skabelon i det bogstav du skal bruge, som passer til kagens størrelse. Når kagen er kølet af lægger du skabelonen på kagen og skærer omkring så kagen får den rigtige form.

CHOKOLADETRØFFEL :
200 g god, mørk chokolade
1 1/2 dl piskefløde

SÅDAN GØR DU :
Hak chokolade fint.
Varm piskefløde op til lige før det koger.
Rør chokoladen forsigtigt i og lad det smelte.
Hæld massen i en skål og lad den sætte sig i køleskabet ca 1 time.
smør den ud over kagen og pynt som du har lyst til.

HINDBÆRMOUSSE :
3 blade husblas
300 g hindbær
1 vaniliestang
1 spsk sukker
Saften af en halv 1/2 citron
3 dl piskefløde

SÅDAN GØR DU :
Læg husblas i rigeligt koldt vand ca 20 minutter.
Flæk vaniljestang og skrab kornene ud.
Bland dem med sukker og lav din egen vaniljesukker.
Kom hindbær, citronsaft og vaniljesukker i en gryde. Kom evt den tomme vaniljestang med i gryden.
Kog det op og lad det simre til hindbærerne er godt møre.
Sigt alt væden fra i en skål.
Knug vandet fra husblasen og rør det i den lune hindbærlage. (Skal stadig være lidt lun når du blander med fløden)
Lad det køle lidt mens du pisker fløden til en meget let skum.
Vend flødeskum i hindbærlagen – stille og roligt – af 3 omgange.
Kom moussen i en sprøjtepose og fyld den i silikone formen for at lave moussebomber. I det her tilfælde æg.
Sæt dem på frost ca 3 timer eller gerne natte over, så moussen når at sætte sig.

MINI MARENGS:
5-6 æggehvider (Skal være stuetemperatur)
200 g alm hvidt sukker
200 g flormelis

SÅDAN FØR DU:
Æggehvider piskes stive.
Alm. sukker hældes stille og roligt i mens der piskes.
Flormelis sies i, og det blandes forsigtigt.
100 grader varmluft i 35 minutter  (Hvis de er meget små)
Laver du dem større skal de have ca 1 time.
Pastafarve kan tilsættes som man har lyst til.
Der bliver rigtig mange (ca 3 bageplader) af denne opskrift, så opskriften kan med fordel halveres.

Når kagen er kold smører du chokoladetrøffelcremen på, og når moussen har sat sig, pynter du kagen som her, med chokolade, påskeæg, rød skovsyre, sølvdrys og mini marengs, eller brug fantasien og pynt den præcis som du synes.

Se evt min talkage her, hvis du vil lave kagen uden mousse, med med vaniljecreme.

Rigtig god fornøjelse og skriv endelig herunder hvis I har spørgsmål.

Bagekram
Frøken W

img_3876

img_3873

img_3869

img_3868

img_3867

8 kommentarer

  • Celina Dalgaard hansen

    Hej,

    Hvor finder man en firkantet form uden bund?

    Mvh. Celina

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kathrine

    Har du lavet større portion for at få kagen så stor? 😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • FRØKEN W

      Hej Kathrine
      Denne opskrift passer præcis til kagen i denne størrelse. Mål på formen står også i opskriften.
      Mange hilsner
      Frøken W

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeanette

    Hvis man nu gerne vil sætte moussen som små dutter – som dine andre bogstavskager, hvordan gør man så lige det, i forhold til at moussen jo er for flydende lige når den er rør sammen? ☺️
    Tænker du man så lige sætter den på køl et par timer, i en sprøjtepose, så den er klar til at blive duttet på? ☺️

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • FRØKEN W

      Hej Jeanette
      Hvis du kigger på denne Talkage
      (Klik på Talkage ovenfor, for at komme til opskriften)
      Så har jeg lavet en chokolademousse som er sprøjtefast. Jeg arbejder i øjeblikket på en bærmousse som er sprøjtefast, så den kan bruges til toppe på en kage. Håber den kommer på bloggen inden længe.

      Mange hilsner
      Frøken W

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Jeanette

      Pokkers, jeg kan desværre ikke bruge en chokolademousse til det jeg skal lave. Det vil bruden ikke have.
      Jeg må lige se hvad jeg gør – skal lave en prøvekage imorgen med hindbærmousse :).
      Hilsen Jeanette

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • FRØKEN W

      Nej, så går det ikke 😉
      Hvornår skal du lave selve bryllupskagen?
      Hilsen Frøken W

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TOTAL GLAD I LÅGET