BOGSTAVKAGE

MANGO JUVEL MED CHOKOLADEBUND

img_3913

Indeholder reklame link

Chokoladebund med mangopuré og mangomousse.

De her kager har den skønneste kombination af den lidt friske mango smag, kombineret med en dejlig chokolade smag. De smager fantastisk.
Nogle af dem er med glaze, da jeg gerne ville have det helt hvide look, og andre er uden glaze, for at vise et smukt skarpt look.

Jeg anbefaler at du læser hele opskriften igennem inden du starter.
Der er flere billeder under opskriften. Også nogle som er taget undervejs i processen.

CHOKOLADEBUND:
125 g smør
3 dl sukker
100 g god mørk chokolade
2 tsk vaniljesukker
2 æg
2 dl hvedemel

SÅDAN GØR DU :
Smelt smør og chokolade i en gryde og ta’ det af varmen.
Rør sukker og vaniljesukker i.
Rør æggene i et af gangen.
Tilsæt melet. (Jeg sigter det altid i)
Fordel dejen i en springform eller bagering med løs kant.
Bag kagen nederst i ovnen i ca 20 min ved 175 grader. Den må godt være lidt blød i midten.

Når kagen er kold, udstikker du 6 stk runde bunde i 5 cm.

MANGOMOUSSE/MANGOPURÉ:
300 g mango
3 blade husblas
1 vaniljestang
2 spsk sukker
saft af 1/2 citron
3 del fløde

SÅDAN GØR DU :
Læg husblas i rigeligt koldt vand ca 20 minutter.
Flæk vaniljestang og skrab kornene ud.
Bland dem med sukker og lav din egen vaniljesukker.
Kom mango, citronsaft og vaniljesukker i en gryde. Samt den tomme vaniljestang.
Kog det op og lad det simre til mango stykkerne er godt møre.
Husk at tage den tomme vaniljestang op.
Blend det hele godt med en stavblender.
Ta’ ca 3 skefulde fra i en lille skål (mangopuré)
Kom resten tilbage i gryden, og varm det godt op.
Knug vandet fra husblasen og rør det i den lune mango. (Skal stadig være lidt lun når du blander med fløden)
Lad det køle lidt mens du pisker fløden til en meget let skum.
Vend flødeskum i mangopureen – stille og roligt – af 3 omgange.
Kom moussen i en sprøjtepose og kom den i silikone formen. Se her hvilken form jeg har brugt.

Gør chokoladebundene klar og kom ca 1/2 skefuld mangopuré på hver.
Fyld moussen i formene og fyld dem 3/4 op.
Kom bunden i toppen af formen med bunden øverst (Der ender med at blive bunden af kagen)
Sørg for at fylde formen op med mousse, hvis der skulle mangle lidt. Og skrab så der kommer en jævn overflade.

Sæt dem på frys og lad dem sætte sig i min. 3 timer, eller gerne natten over.

Når kagerne har sat sig, vender du dem forsigtigt ud af formen.
Kom glaze på inden servering.
Jeg har brugt denne glaze og tilsat hvid pastafarve.
De smager også fantastisk uden.

Derefter har jeg drysset med lidt sølvdrys og pyntet helt enkelt med en rød skovsyre.

Jeg har undladt at komme glaze på et par stykker, da man så virkelig kan se det smukke mønster på kagen.

Håber I har lyst til at prøve denne opskrift. Den smager fantastisk, og er ikke svær at lave.
Skriv endelig hvis I har spørgsmål.

Bagekram og god fornøjelse
Frøken W

img_3916 img_3917 img_3915 img_3918 img_3919

img_3927 img_3926 img_3928 img_3925 img_3922 img_3923 img_3924

img_3923

 

img_3921

4 kommentarer

  • WOW. De er virkelig flotte! Elsker at du har billeder af store dele af processen, det er meget brugervenligt! 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • FRØKEN W

      Tusind tak, det er jeg glad for at høre 🙂
      Mange hilsner
      Frøken W

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine

    Fantastisk smukt resultat!
    Ville man kunne lave skalderne med hvid chokolade og så putte mouse i ? 😊

    Mvh Katrine

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • FRØKEN W

      Hej Katrine
      Tusind tak 🙂 Jeg har ikke testet dem af med chokolade endnu, men det skal jeg have gjort.
      Det er jeg sikker på at man sagtens kan. Bare vær forsigtig når du tager dem ud af formen, så chokoladen ikke flækker.
      Rigtig god fornøjelse med dem. De smager helt fantastisk. 😉

      Mvh Frøken W

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

BOGSTAVKAGE