KAGEKURSUS HOS DAVID DUNCAN

CHOKOLADEBROWNIE MED LYSERØD VANILJECREME

img_4659

Jeg har lavet denne kage som en lille test, da jeg ville prøve at bage en brownie uden hvedemel, men med glutenfrit mel i stedet for. Jeg synes at resultatet blev rigtig godt. Så jeg vil gerne dele det med jer.
Min familie var virkelig glad for denne kage, så ingen rester 😉
Opskriften indeholder reklamelink.

Ca 8 personer

CHOKOLADEKAGE :
125 g smør
275 g sukker
50 g kakao pulver
2 tsk vaniljesukker
2 æg
150 g glutenfrit mel. (Jeg brugte den fra AMO)

SÅDAN GØR DU :
Smelt smør  i en gryde og ta’ det af varmen.
Rør sukker, kakao og vaniljesukker i.
Rør æggene i et af gangen.
Tilsæt melet. (Jeg sigter det altid i)
Fordel dejen i en kagering uden bund. 22 cm
Bag kagen nederst i ovnen i 20 min ved 175 grader.  Over/under varme. Den må godt være lidt blød i midten.

LYSERØD VANILJECREME:
1/2 brev Vaniljecreme fra Odense marcipan
2 1/4 dl mælk
2 1/2 dl piskefløde
Lidt lyserød pastafarve

SÅDAN GØR DU:
Pisk mælk og vaniljecreme pulveret sammen
Sæt på køl mens du pisker flødeskum
Vend piskefløden i cremen og tilsæt pastafarve.
Sættes på køl til du skal bruge den.

Hvis du hellere vil lave en hjemmelavet vaniljecreme, kan du finde opskriften her.

Når kagen er afkølet, løsnes den fra kageringen med en spids kniv.
Kom den lyserøde vaniljecreme i en sprøjtepose med den tyl du vil lave dine toppe med.
Pynt som her, enkelt med rød skovsyre og hakket hvid chokolade vendt i rosa støv fra Odense marcipan.

Eller slip fantasien løs og pynt lige som du synes.

Du kan sagtens bruge almindeligt hvedemel i stedet for glutenfrit mel, og du kan lave vaniljecremen i lige den farve du har lyst til, ved at tilsætte pastafarve i den farve du ønsker.

Skriv endelig hvis du har spørgsmål.

Rigtig god fornøjelse.

Bagekys fra
Frøken W

img_4661
img_4656 img_4657 img_4658

2 kommentarer

  • Louise

    Nu har jeg lavet din kage med stor succes et par gange, men kunne godt tænke mig at lave pynten lidt mere syrlig, fx med hindbærsmag istedet. Jeg har ikke lyst til at lave en smørfrosting eller lignende. Har du en idé til, hvordan jeg kan gøre det? Kan jeg bare tilsætte noget hindbærcoulis til vaniliecremen?

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

KAGEKURSUS HOS DAVID DUNCAN