CHOKOLADEBROWNIE MED LYSERØD VANILJECREME

BOGSTAVKAGE MED VANILJECREME OG BÆR

img_4799

I går var vi til konfirmation hos nogle gode venner, og jeg fik lov at lave en kage til dessertbordet.
Hun hedder Mathilde, så ønsket var et M med et lyserødt look 🙂
Det blev til denne chokoladebrownie med lyserødt vaniljecreme.

Jeg anbefaler at du læser hele opskriften igennem før du går igang.

Jeg bagte 2 chokoladebrownie til denne kage, da den skulle være ret stor. Så det er altså 2 x opskriften herunder, for at få til 40 personer. Ønsker du at lave dit bogstav mindre, så laver du selvfølgelig bare en enkelt.

Der er flere billeder under opskriften.
Opskriften indeholder reklamelink da jeg linker til nogle af de produkter som jeg bruger.

Hvis du vil se en anden bogstavkage med hindbær mousse, så kan du se den her.
Eller banan og chokolade talkage her.

Ca 40 personer

CHOKOLADEBROWNIE:
250 g smør
6 dl sukker
2 dl kakao pulver
4 tsk vaniljesukker
4 æg
4 dl mel

SÅDAN GØR DU :
Smelt smør  i en gryde og ta’ det af varmen.
Rør sukker, kakao og vaniljesukker i.
Rør æggene i et af gangen.
Tilsæt melet. (Jeg sigter det altid i)
Fordel dejen i en firkantet kagerform uden bund. 38 x 23 cm
Bag kagen nederst i ovnen i 20 min ved 175 grader.  Over/under varme. Den må godt være lidt blød i midten.

Bag 2 stk af disse, hvis du ønsker et meget stort bogstav.

LYSERØD VANILJECREME:
1 brev Vaniljecreme fra Odense marcipan
4 1/2 dl mælk
5 dl piskefløde
Lidt lyserød pastafarve

SÅDAN GØR DU:
Pisk mælk og vaniljecreme pulveret sammen
Sæt på køl mens du pisker flødeskum
Vend piskefløden i cremen og tilsæt pastafarve.
Sættes på køl til du skal bruge den.

Hvis du hellere vil lave en hjemmelavet vaniljecreme, kan du finde opskriften her.

MINI MARENGS:
5-6 æggehvider (Skal være stuetemperatur)
200 g alm hvidt sukker
200 g flormelis

SÅDAN FØR DU:
Æggehvider piskes stive.
Alm. sukker hældes stille og roligt i mens der piskes.
Flormelis sies i, og det blandes forsigtigt.
100 grader varmluft i 35 minutter  (Hvis de er meget små)
Laver du dem større skal de have ca 1 time.
Pastafarve kan tilsættes som man har lyst til.
Der bliver rigtig mange (ca 3 bageplader) af denne opskrift, så opskriften kan med fordel halveres.

Når kagerne er kølet af, løsnes de fra kageformen.
Brug en skabelon til at skære din kage ud. Jeg tegner altid mine skabeloner på bagepapir og klipper dem ud.
Vaniljecremen kommes i en sprøjtepose med den tyl du vil bruge til dine toppe. Jeg har brugt Wilton 4 B.
Sæt små toppe rundt på hele kagen, og kom godt ud til kanten, uden at det løber ned af siden.
Pynt kagen som her med marengs, bær, chokolader, macarons, blomster og hakket hvid chokolade med guld støv. Eller brug lige præcis de bær, chokolader og pynt som du synes, for at få det look og farve du ønsker.

Jeg vil anbefale at den pyntes færdigt lige inden servering, eller max en times tid før, da marengs og chokolader ellers vil begynde at blive opløst derefter.

Rigtig god fornøjelse, og skriv endelig hvis du har spørgsmål.

Hvis du hat lyst kan du se flere af mine kager her.

Bagekys fra
Frøken W

img_4798

img_4804 img_4803 img_4802 img_4801

img_4800

img_4797

img_4796

img_4795

29 kommentarer

  • Majbritt

    Den vaniljrcreme du bruger hvornår putter du den på? Kan man putte den på dagen inden og på køl. Hilsen Majbritt

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • FRØKEN W

      Hej Majbritt
      Jeg kommer den altid på lige inden jeg pynter kagen.
      Det kan du godt, men jeg gør det aldrig selv, da den godt kan blive lidt “tør” i kanten.
      Mange hilsner
      Frøken W

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • selina

    Hej . Kages bagen i en bradepande

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • FRØKEN W

      Hej Selina
      Ja, hvis du ikke har en regulerbar kageform uden bund, så kan du sagtens bage den i en bradepande.
      Mange hilsner
      Frøken W

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Vicki

    Hejsa

    Den vaniljecreme der bruges fra Odense marcipan, hvor købes den henne?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie

    Hej, hvilken form har du lavet kagen i, er det en bradepande og hvad størrelse? Lavede du dobbeltportion samlet eller af to omgange?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • FRØKEN W

      Hej Marie
      Beklager det sene svar 🙂
      Her har jeg lavet den af 2 omgange. Et halvt M svarer til én opskrift, da denne kage er ret stor. Den er lavet på en bradepande i en form uden bund, men har du ikke sådan en, så kan du også lave den direkte i bradepanden med bagepapir. Mål står i opskriften. Håber det giver mening, ellers er du velkommen til at skrive igen.
      Mange hilsner
      Frøken W

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rukish

    Hej. Hvad gør man hvis man ikke har en kageform uden bund???

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • FRØKEN W

      Hej Rukish
      Så kan du godt lave den i en bradepande med bagepapir 🙂
      Mange hilsner
      Frøken W

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

    Hvilken mælk bruger du til cremen? 😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • FRØKEN W

      Hej Camilla
      Beklager mit sene svar 🙂
      De fleste foretrækker sødmælk, men du kan sagtens bruge det du har i køleskabet.

      Mange hilsner
      Frøken W

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Bianca Larsen

    Hej, kan man lave brownien et par dage før og komme i fryser og sætte på køl dagen før eller på serveringsdagen?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • FRØKEN W

      Hej Bianca
      Hvis du laver den nogle dage før, så ville jeg fryse den. Hvis det bare er dagen før, så bare på køl, bare sørg for ikke at bage den for længe, ellers bliver den tør.
      Mange hilsner
      Frøken W

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina N

    Hej 🙂 Kan jeg lave kagen og pynte med cremen og stille i køleskabet til dagen efter, hvor den skal bruges? Så der på dagen kun skal pyntes med bær, chokolade og marengs.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • FRØKEN W

      Hej Tina
      Det kan du godt, men jeg synes nu det bliver bedst hvis du gør det hele samtidig 🙂
      God fornøjelse 🙂
      Mange hilsner
      Frøken W

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

    Hvor længe anbefaler du at vaniljecremen står på køl før man tager det på kagen? Tænker om cremen ikke bliver mere fast og nemmere at få pænt når man skal sprøjte det ud på kagen, jo længere tid den har stået på køl eller hvad tænker du?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • FRØKEN W

      Hej Camilla
      Jeg lader den altid stå ca en times tid, og blander flødeskummet i lige inden jeg skal bruge det. Hvis det står længere, så bliver det blødere når du blander det med flødeskummet.
      Mange hilsner
      Frøken W

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

    Er det bare blomster fra haven/ blomsterforretning du har brugt? Eller specielle spiselige blomster? Og er de som pynt eller er det meningen at de skal spises?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • FRØKEN W

      Hej Camilla
      Jeg bruger blomster fra blomsterhandleren, og beskytter dem så de ikke rammer kagen. De kan ikke spises. Der findes dog spiselige blomster som du kan bruge i stedet for.
      Mange hilsner
      Frøken W

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine

    Hej igen🤔 du skriver at opskriften er til 40 personer. Så hvis jeg skal have til 40, så følger jeg det der stå i opskriften, men fordi du skulle have til 80 har du lavet dobbelt af det der står ovenfor.?🤔 Tak😃 Hilsen Katrine

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • FRØKEN W

      Hej Katrine
      Dejligt at du vil lave denne kage 🙂
      Jeg ville ikke selv komme vaniljecremen på dagen før, da jeg synes den godt kan blive lidt “tør” i kanten.
      Hvis du gerne vil lave den aften før, så kan du evt bruge chokoladecremen fra denne kage.
      Men ellers kan du sagtens gøre vaniljecremen klar aftenen før og komme den i sprøjtepose med tyl, så den lige er klar til at sprøjte på.
      Mange hilsner
      Frøken W

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Tess Larsen

      Hej.
      Hvis man laver den aftenen før, skal den så på køl eller hvordan opbevarer man den? Og gemmer man den på bagepladen, eller hvordan transporteres den nemmest?

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • FRØKEN W

      Hej
      Jeg vil anbefale at du venter med at sætte vaniljecreme på og pynte den til samme dag den skal serveres, men ellers skal den på køl. Du kan lave vaniljecremen dagen før og opbevare den på køl til du skal pynte kagen. Jeg sætter den altid på serveringsfadet inden jeg begynder at pynte den.
      Mange hilsner
      Frøken W

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • FRØKEN W

      Hej igen Katrine
      Jeg kan godt se at det står lidt kringlet i opskriften. Det vil jeg lige rette til med det samme. For at der skal være til 40 personer, skal du lave 2 gange opskriften. Skriv endelig hvis du har flere spørgsmål.
      Rigtig god fornøjelse med det.
      Frøken W

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine

    Hej. Vi skal holde barnedåb for vores søn på søndag og jeg vil lave en kage som denne. Du skriver at kagen skal pyntes max en time inden den skal serveres. Men kan man godt putte vaniljecremen på måske aftenen før og så lade lagen stå koldt ind til ca. 1 time før servering hvor jeg så pynter den med bær og chokolade.? 🤔☺️ Tak
    Hilsen Katrine

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • FRØKEN W

      Hej Katrine
      Dejligt at du vil lave denne kage 🙂
      Jeg ville ikke selv komme vaniljecremen på dagen før, da jeg synes den godt kan blive lidt “tør” i kanten.
      Hvis du gerne vil lave den aften før, så kan du evt bruge chokoladecremen fra denne kage.
      Men ellers kan du sagtens gøre vaniljecremen klar aftenen før og komme den i sprøjtepose med tyl, så den lige er klar til at sprøjte på.
      Mange hilsner
      Frøken W

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke

    Hej…hvad str cakeboard er brugt her til bogstavskagen?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • FRØKEN W

      Hej Rikke
      Det måler 43 x 43 cm.
      Denne kage er rimelig stor.
      Mange hilsner
      Frøken W

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

CHOKOLADEBROWNIE MED LYSERØD VANILJECREME