POWER SMOOTHIE MED MANGO, ANANAS OG PAPAYA

BOGSTAVKAGE I DRENGEFARVER

img_5291

Denne kage er lavet til en dreng som blev 6 år, og jeg har prøvet at lave den i drengefarver 🙂
Ud af kageresterne som jeg skærer fra, har jeg også lavet nogle små hapsere. Se billede længere nede.
Se evt også mine andre bogstavkager og talkager her : Talkage, bogstavkage og bogstavkage med vaniljecreme.

Jeg anbefaler altid at læse hele opskriften igennem inden du går igang.
Der er flere billeder under opskriften.

Chokoladekage med vaniljecreme
Til ca 20 personer

CHOKOLADEKAGE :
250 g smør
6 dl sukker
2 dl kakao
4 tsk vaniljesukker
4 æg
4 dl hvedemel

SÅDAN GØR DU :
Smelt smør i en gryde og ta’ det af varmen.
Rør sukker, kakao og vaniljesukker i.
Rør æggene i et af gangen.
Tilsæt melet. (Jeg sigter det altid i)
Fordel dejen i en firkantet form uden bund.ca 26 x 31 cm.
Bag kagen nederst i ovnen i  25 – 28  min ved 175 grader.  Over/under varme. Den må godt være lidt blød i midten.

Lav en skabelon i det bogstav du skal bruge, som passer til kagens størrelse. Når kagen er kølet af lægger du skabelonen på kagen og skærer omkring så kagen får den rigtige form. Det der skæres fra har jeg brugt til de små hapsere.

VANILJECREME :
3 dl mælk
4 spsk sukker
1 vaniljestang
2 spsk maizena
2 æggeblommer

evt 1/4 piskefløde som skal bruges til sidst.

SÅDAN GØR DU:
Skrab vanilje korn ud og bland med lidt af sukkeret.
Pisk vaniljesukker, maizena og æggeblommer godt sammen i en skål.
Kom mælken og den tomme vaniljestang i en gryde og bring det i kog.
Tilsæt æggemassen i en tynd stråle, under konstant piskning.
Skru ned på medium varme og kog din vaniljecreme  i 1-2 minutter, mens du  pisker. (Det er vigtigt at du pisker) Den må meget gerne boble.
Ta’ den tomme vaniljestang op.
Kom vaniljecremen i en skål og dæk den med film helt ned på cremen.
Sæt den på køl, og lad den blive helt kold inden brug.

Er det for stor en udfordring med hjemmelavet vaniljecreme, findes der flere forskellige breve med pulver til vaniljecreme, som kan være et udemærket alternativ.

Når vaniljecremen er kold, piskes fløden til en let skum og vendes i cremen.
Kom den færdigvendte vaniljecreme i en sprøjtepose og vælg den tyl du synes dine toppe skal have.
Sæt små toppe så det dækker hele kagen.

Pynt kagen som her med blomster, kiwi, blåbær, brombær, chokoladekugler, hakket hvid chokolade, macarons og mini marengs som du finder opskriften på her. Eller brug fantasien og pynt med pynt og farver som du synes.

Jeg anbefaler at du pynter den lige inden servering, og skulle der være noget tilbage, så skal den opbevares på køl.

Rigtig god fornøjelse. Skriv endelig hvis der skulle være spørgsmål 🙂

Se evt alle mine kager her hvis du har lyst.

Bagekys fra
Frøken W
img_5292
img_5291 img_5294 img_5295
img_5290
img_5289img_5285 img_5288
img_5286 img_5287

5 kommentarer

  • Pernille

    Hej😊
    Hvor længe før kan kagen laves?
    Kan den fryses, så den kan laves i god tid?
    Hvornår kan man tidligst pynte kagen, uden den bliver smattet?
    På forhånd tak 😁

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • FRØKEN W

      Hej Pernille
      Tak for dit spørgsmål 🙂
      Du kan sagtens lave kagen i god tid og fryse den ned. Den kan også stå et par dage i køleskabet uden at den bliver tør. Bare sørg for ikke at give den for meget når du bager den.
      Jeg pynter altid på dagen, og nogle timer inden den skal spises er okay.
      Mange hilsner
      Frøken W

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeanette

    Hej 🙂

    Hvilken str. tyl har du brugt til denne kage/creme? og hvilken str. til talkagen ’11’? 🙂
    Hilsen Jeanette

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • FRØKEN W

      Hej Jeanette
      Til bogstavkagen har jeg brugt Wilton 4B, og til 11 tallet har jeg brugt en almindelig rund tyl på 9 mm i diameter.
      Mange hilsner
      Frøken W

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeanette

    Hej 🙂
    Hva str. tyl har du brugt til denne kage/creme? samt hvilken str. tyl til talkagen – ’11’? 🙂
    Hilsen Jeanette

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

POWER SMOOTHIE MED MANGO, ANANAS OG PAPAYA