BOGSTAVKAGE I DRENGEFARVER

Denne kage er lavet til en dreng som blev 6 år, og jeg har prøvet at lave den i drengefarver 🙂
Ud af kageresterne som jeg skærer fra, har jeg også lavet nogle små hapsere. Se billede længere nede.
Se evt også mine andre bogstavkager og talkager her : Talkage, bogstavkage og bogstavkage med vaniljecreme.
Jeg anbefaler altid at læse hele opskriften igennem inden du går igang.
Der er flere billeder under opskriften.
Chokoladekage med vaniljecreme
Til ca 20 personer
CHOKOLADEKAGE :
250 g smør
6 dl sukker
2 dl kakao
4 tsk vaniljesukker
4 æg
4 dl hvedemel
SÅDAN GØR DU :
Smelt smør i en gryde og ta’ det af varmen.
Rør sukker, kakao og vaniljesukker i.
Rør æggene i et af gangen.
Tilsæt melet. (Jeg sigter det altid i)
Fordel dejen i en firkantet form uden bund.ca 26 x 31 cm.
Bag kagen nederst i ovnen i 25 – 28 min ved 175 grader. Over/under varme. Den må godt være lidt blød i midten.
Lav en skabelon i det bogstav du skal bruge, som passer til kagens størrelse. Når kagen er kølet af lægger du skabelonen på kagen og skærer omkring så kagen får den rigtige form. Det der skæres fra har jeg brugt til de små hapsere.
VANILJECREME :
3 dl mælk
4 spsk sukker
1 vaniljestang
2 spsk maizena
2 æggeblommer
evt 1/4 piskefløde som skal bruges til sidst.
SÅDAN GØR DU:
Skrab vanilje korn ud og bland med lidt af sukkeret.
Pisk vaniljesukker, maizena og æggeblommer godt sammen i en skål.
Kom mælken og den tomme vaniljestang i en gryde og bring det i kog.
Tilsæt æggemassen i en tynd stråle, under konstant piskning.
Skru ned på medium varme og kog din vaniljecreme i 1-2 minutter, mens du pisker. (Det er vigtigt at du pisker) Den må meget gerne boble.
Ta’ den tomme vaniljestang op.
Kom vaniljecremen i en skål og dæk den med film helt ned på cremen.
Sæt den på køl, og lad den blive helt kold inden brug.
Er det for stor en udfordring med hjemmelavet vaniljecreme, findes der flere forskellige breve med pulver til vaniljecreme, som kan være et udemærket alternativ.
Når vaniljecremen er kold, piskes fløden til en let skum og vendes i cremen.
Kom den færdigvendte vaniljecreme i en sprøjtepose og vælg den tyl du synes dine toppe skal have.
Sæt små toppe så det dækker hele kagen.
Pynt kagen som her med blomster, kiwi, blåbær, brombær, chokoladekugler, hakket hvid chokolade, macarons og mini marengs som du finder opskriften på her. Eller brug fantasien og pynt med pynt og farver som du synes.
Jeg anbefaler at du pynter den lige inden servering, og skulle der være noget tilbage, så skal den opbevares på køl.
Rigtig god fornøjelse. Skriv endelig hvis der skulle være spørgsmål 🙂
Se evt alle mine kager her hvis du har lyst.
Bagekys fra
Frøken W
Hej😊
Hvor længe før kan kagen laves?
Kan den fryses, så den kan laves i god tid?
Hvornår kan man tidligst pynte kagen, uden den bliver smattet?
På forhånd tak 😁