BLOMSTER OG BOGSTAVER AF MARCIPANLÅG

BOGSTAVKAGE – L

Kage til lille Loui som skulle ha’ sit navn i dag. Det blev til denne populære bogstavkage, som skulle være et stort L, lavet med chokoladebrownie og chokoladecreme, samt diverse pynt.

Der er flere billeder under opskriften, og der er billeder både med og uden sølvglimmer.
Jeg anbefaler at læse hele opskriften igennem inden I går igang.

Opskriften indeholder reklamelink.

Chokoladebrownie med chokoladecreme og pynt.
Ca 30 personer.

CHOKOLADEBROWNIE :
375 g smør
900 g sukker
120 g kakao
6 tsk vaniljesukker
6 æg
400 g hvedemel

SÅDAN GØR DU :
Smelt smørret i en gryde og ta’ det af varmen.
Rør sukker, kakao og vaniljesukker i.
Rør æggene i et af gangen.
Tilsæt melet. (Jeg sigter det altid i)
Fordel dejen i en firkantet form uden bund. 32 x 38 cm
Bag kagen nederst i ovnen i ca 25 min ved 175 grader. Den må godt være lidt blød i midten.

Mens kagen køler af, kan du lave skabelon til bogstavet. Jeg tegner altid på bagepapir, og klipper dem ud.

CHOKOLADECREME :
Du kan med fordel forberede den dagen før.
2 blade husblas
180 g god mørk chokolade
5 dl piskefløde

SÅDAN GØR DU:
Læg husblas i rigeligt koldt vand
Hak chokoladen fint og læg det i en dyb skål
Varm fløden op til lige under kogepunktet
Hæld den over chokoladen, og rør til det bliver jævnt
Vrid vandet fra husblas og tilsæt det. Rør til det er opløst
Dæk cremen til med husholdningsfilm, og kom det helt ned på overfladen.
Sæt cremen på køl og lad det køle helt ned til 5 grader. Ca 3 timer eller gerne natten over.

Lige inden du skal pynte kagen, pisker du cremen let op, så den bliver luftig, og du kan sætte toppe af den.
Pas på ikke at piske den for meget.
Kom den i en sprøjtepose med den tyl du synes dine toppe skal ha’.

Når kagen er kølet af, ligger du skabelonen på, og skærer ud der efter.
Chokoladecremen piskes let og luftig, og der sættes toppe på kagen. Dette kan gøres i god tid, men så sættes kagen på køl til den skal pyntes og serveres.

Pynt kagen lige inden servering. Jeg har brugt friske blomster, kiwi, brombær, blåbær, chokolader, sølv støv  fra Odense Marcipan, marengs som I finder opskriften på her, og marcipan blomster og bogstaver, som I kan finde her.

Alt det overskydende kage har jeg lavet de små “hapsede” af.

I kan bruge lige præcis det pynt og farver I har lyst til.

Se evt akke mine andre kager her, eller denne kage som talkage her.

Rigtig god fornøjelse, og skriv endelig hvis I har spørgsmål.

Bage kys fra
Frøken W

 

4 kommentarer

  • Ann

    Hej frøken W! 🙂 tror du man kan fryse kagen i en måneds tid? Jeg planlægger nemlig at lave kage i god tid. Mvh Ann

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • FRØKEN W

      Hej Ann
      Selve kagen kan du godt fryse, men jeg ville vente med at komme fyld på og pynte den til den skal bruges.
      Mange hilsner
      Frøken W

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Evin

    Kan man lave chokoladecreme uden husblas?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • FRØKEN W

      Hej Evin
      Den kan godt laves uden husblas, men jeg er ikke helt sikker på om du så kan sætte toppe med den. Hvis den skal bruges til at sætte toppe, ville jeg altid komme husblas i:-)
      Mange hilsner
      Frøken W

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

BLOMSTER OG BOGSTAVER AF MARCIPANLÅG