CHOKOLADE COOKIES MED 3 SLAGS CHOKOLADE

TALKAGE MED MANDELBUND OG HINDBÆRMOUSSE

Denne kage lavede jeg til min søsters 50 års fødselsdag. Jeg laver ofte disse kager med chokoladebund, men da hun ikke tåler chokolade, så blev denne med mandelbund.

Den smagte helt fantastisk, så kan sagtens anbefale denne kombination.

I kan med fordel lave moussen dagen før.
Jeg anbefaler at læse hele opskriften igennem inden I starter.
Der er flere billeder under opskriften.

ca 30 personer

MANDELBUND:
11 æggehvider
550 g sukker
550 g mandler (blendes til mel)

SÅDAN GØR DU:
Pisk æggehvider og sukker stive
Vend forsigtigt de blendede mandler i
Bages i en firkantet form uden bund – 32 X 38 cm
Bag den nederst i ovnen ved 170 grader alm ovn  ca 30 minutter. Hold øje med den.
Lad den køle helt af, inden du skærer den ud til tal.

HINDBÆRMOUSSE:
500 g hindbær
1  L piskefløde
6 blade husblas
2 spsk sukker
1 vaniljestang

SÅDAN GØR DU:
Læg husblas i rigeligt koldt vand ca 20 minutter.
Flæk vaniljestang og skrab kornene ud.
Bland dem med sukker og lav din egen vaniljesukker.
Kom hindbær, og vaniljesukker i en gryde.
Kog det op og lad det simre til hindbærerne er godt møre.
Sigt alt væden fra i en skål.
Varm fløden op i en gryde til lige under kogepunktet
Rør den lune hindbærsaft i fløden
Vrid vandet fra husblassen, kom det i og rør det sammen
Kom det i en skål og læg husholdningsfilm over. Helt nede så det rører moussen
Stil på køl mindst 3 timer eller gerne natten over.

Når moussen er helt afkølet, piskes den op. Pas på ikke at piske for meget så kan den godt skille. Kom den i en sprøjtepose med den tyl I ønsker. Jeg har brugt Wilton 2D.
Sæt toppe på mandelbunden, og pynt som her med hindbær, blåbær, marengs, chokolader, skovsyrer og sølvglimmer. Eller brug lige det du synes.
Jeg anbefaler at den ikke pyntes alt for længe før den skal spises.

Rigtig god fornøjelse. og skriv endelig hvis I har spørgsmål.

Se andre tal og bogstav kager her.

Bagekram fra
Frøken W

24 kommentarer

  • Izabella

    Hej, Hvor mon du finder en form uden bund i de mål? Jeg synes jeg har søgt nettet tyndt, for at finde en med de mål som er uden bund.
    Glæder mig meget til at prøve at lave den til min datters dåb.:-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • FRØKEN W

      Hej Izabella
      Dejligt at du kan bruge opskriften 🙂
      Det er en form som er til at trække ud, så den bliver større, men du kan bla. finde den hos Kager & sager. Jeg indsætter link til den her:
      Justerbar form
      Mange hilsner
      Frøken W

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Annie Keller

    Hej 🙂
    Kan hindbærrene i cremen skiftes ud med brombær? 😬

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • FRØKEN W

      Hej Annie
      Ja, det kan den sagtens 🙂
      Mange hilsner
      Frøken W

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Carina Nørgaard Mogensen

    Hej
    Skal moussen være “flydende” når den er kold eller er den helt stiv inden man begynder at piske?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • FRØKEN W

      Hej Carina
      Den er flydende når du sætter den på køl, men den sætter sig mens den køler, så derfor er den rimelig fast inden du begynder at piske den.
      Mange hilsner
      Isabella

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

    Hejsa. Hvordan kan jeg bedst bage bundene, hvis jeg ikke har sådan en bestemt form?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • FRØKEN W

      Hej Julie
      Du kan dele opskriften i 2 og bage i 2 mindre fade, eller du kan bage den i en bradepande.
      Mange hilsner
      Frøken W

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

    Hej
    Kan man bruge frozen blåbær til mousse fremfor hinbær? Og kan det hele laves dagen før også sætte sammen den dag den skal bruges? Mvh. Julie

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • FRØKEN W

      Hej Julie
      Ja, du kan sagtens bruge andre bær. Du kan også sagtens bage bunden dagen før, bare sørg for at pakke den godt ind, når den er kølet helt af. Moussen anbefaler jeg at man laver dagen før, du skal dog vente med at piske den op til du bruger den.
      Rigtig god fornøjelse.
      Mange hilsner
      Frøken W

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne

    Hejsa. Jeg skal bruge din opskrift på hindbærmoussen til en talkage. Jeg har to sal som hver er på størrelse med en bradepande. Passer din opskrift dertil eller skal jeg fordoble? Jeg kan ikke lige gennemskue hvor store dine tal er 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • FRØKEN W

      Hej Anne
      Mine tal er også ca bradepandestørrelse, så der burde være nok i denne opskrift. Hvis du laver små hapsere af det du skærer fra, som du også pynter, kan det godt være at du skal lave lidt ekstra.
      God fornøjelse.
      Mange hilsner
      Frøken W

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pia

    Hej. Hvor mange personer er opskriften til?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • FRØKEN W

      Hej Pia
      Som der står øverst i opskriften, så er den til ca 30 personer 🙂
      Mange hilsner
      Frøken W

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emma Kristensen

    Hej står og skal lave denne kage til min mors 50 års fødselsdag. Kan man bage bundene dagen før eller er den bedst på dagen?
    Hilsen Emma

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • FRØKEN W

      Hej Emma
      Du kan sagtens lave dem dagen før. Bare pak dem godt ind over natten.
      Rigtig god fornøjelse.

      Bagekram
      Frøken W

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tanja

    Tænker at bruge moussen i lagkage som jeg lægger sammen og smører op dagen inden den skal bruges. Kan jeg gøre det med den mousse.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • FRØKEN W

      Hej Tanja
      Hvis du mener som et lag inde i kagen, så kan du sagtens. Ellers er der hindbærmoussen fra denne opskrift Valentineskagen Den er lavet til at støbe i en kage.
      Rigtig god fornøjelse.

      Mange hilsner
      Frøken W

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lærke

    Kan man sprøjte moussen på dagen før?:)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • FRØKEN W

      Hej Lærke
      Det ville jeg ikke selv gøre. Men du kan gøre det et par timer før, og så vente med at pynte den til den skal serveres.
      Mange hilsner
      Frøken W

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tine

    Skal det være smuttede mandler eller kan man bruge dem ‘rå’😀

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • FRØKEN W

      Hej Tine
      Du bruger dem bare som de er. Jeg smutter dem ikke. 🙂
      Mange hilsner
      Frøken W

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina

    Hejsa. Hvis jeg vil fordoble kagen, skal jeg så også fordoble moussen eller ville der være nok? Og hvad menes med en form uden bund? 😁 Hilsen Tina

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • FRØKEN W

      Hej Tina
      Hvis det er fordi du vil lave flere lag, større tal eller flere tal, Så skal du også bruge mere mousse.
      Form uden bund, er en form hvor du bager direkte på bagepapiret. Håber det giver mening!?
      Mange hilsner og god fornøjelse
      Frøken W

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

CHOKOLADE COOKIES MED 3 SLAGS CHOKOLADE