HINDBÆR CHEESECAKE MED PANNA COTTA OG KARAMELTUILES

STOR CITRON JUVEL


Lavet i samarbejde med Nyborgs room, og indeholder reklamelink.

Dejlig citronmousse/fromage kage med chokolade bund, overtrukket med hvid chokoladespray.

Det var første gang jeg prøvede at spraye en kage med velvet spray, og det bliver bestemt ikke sidste gang. Den var virkelig nem at arbejde med, og så smager den også godt. Synes den giver et flot look, samtidig med at man bevarer det flotte mønster i kagen. Og så findes de i mange farver.

Der er flere billeder under opskriften.

6 – 8 personer

CHOKOLADEBUND:
65 g smør
140 g sukker
25 g kakao
1 tsk vaniljesukker
1 æg
75 g hvedemel

SÅDAN GØR DU :
Smelt smørret i en gryde og ta’ det af varmen.
Rør sukker, kakao og vaniljesukker i.
Rør ægget i.
Tilsæt melet. (Jeg sigter det altid i)
Fordel dejen i en bagering 14 cm. Den må ikke være større, da den så ikke kan komme ned i formen.
Bag kagen nederst i ovnen i  ca 15 min ved 175 grader over/under varme. Den må godt være lidt blød i midten. Lad den afkøle helt, inden kagen samles.

CITRON MOUSSE/FROMAGE:
8 blade husblas
6 æggeblommer
6  æggehvider
190 g sukker
Saft fra 3 citroner (ca 1 dl)
5 dl piskefløde

SÅDAN GØR DU:
Læg husblas i rigeligt vand ca 15 min
Gør de andre ting klar imens, så du kan blande tingene hurtigt, når først du har kommet husblassen i.
Pres citronerne
Pisk sukker og æggeblommer til en lys og luftig masse
Pisk æggehvider stive
Pisk fløden til en let skum.
Vrid vandet fra husblassen og smelt den over vandbad
Lad den køle et øjeblik, og tilsæt citronsaft mens du pisker med et piskeris.
Tilsæt husblas blandingen til æggeblandingen i en tynd stråle mens du pisker godt, så husblassen bliver fordelt godt og jævnt.
Vend piskefløden i.
Og til sidst vendes æggehvider forsigtigt i.

I denne opskrift er der mousse nok til 6 stk små juveler også, lavet med denne mini Gemma form.

Kom moussen i formen, en silikoneform – Gemma 20,5 cm og fyld den næsten til kanten.
Sæt den derefter på køl og lad den sætte sig en smule.
Kom den afkølede chokoladebund øverst i formen, og pres den let ned, så den ligger plan med kanten.
Fjern overskydende mousse, og sæt den nu på frost mindst 3 timer, eller gerne natten over.

Når kagen er frossen, løsnes den forsigtigt fra formen, og sprayes med det samme med Velvet spray.
Stil den på køl og lad den tø langsomt op. Det tager nogle timer.
Inden servering pynter du med lidt rød skovsyrer.

En rigtig dejlig kage som er en god kombination af det syrlige og det søde. Jeg er fan 🙂
Rigtig god fornøjelse, hvis I skulle ha’ lyst til at kaste jer ud i den.

Se evt mine små Mango juveler her.

Se video af hvordan jeg sprayer kagen med Velvet spray her

Kagehilsner
Frøken W

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

HINDBÆR CHEESECAKE MED PANNA COTTA OG KARAMELTUILES