HALLOWEEN BANAN KAGE

I søndags var det sidste dag i efterårsferien, og vi blev enige om at vi skulle eftermiddagshygge med en kage. Familien bestemte at det skulle være en banankage, og jeg bestemte pynten 😉
Så her får I lige et bud på dette års halloween kage.
En god svampet banankage, med chokoladestykker, glasur, chokoladepynt og spøgelser i fondant.
Der er flere billeder under opskriften.
BANANKAGE:
150 g blødt smør
150 g sukker
2 tsk vaniljesukker
4 æg
5 modne moste bananer
150 g mel
1 tsk bagepulver
150 g chokolade knapper fra Odense marcipan – Se dem her
SÅDAN GØR DU:
Pisk smør, sukker og vanilje sammen.
Tilsæt æg.
Rør de moste bananer i.
Bland mel og bagepulver, og tilsæt det.
Vend til sidst chokoladeknapperne i.
Kom dejen i en bagering 22 cm
Bages midt i ovnen på 180 grader (over og under varme) i ca 40 min.
Lad kagen køle af.
ORANGE GLASUR
150 g Flourmelis
Lidt varmt vand
Lidt Orange pastafarve
SÅDAN GØR DU:
Bland det hele i en skål
CHOKOLADE PYNT :
150 g mørk chokolade
SÅDAN GØR DU:
Smelt chokoladen i mikroovn eller vandbad
Lad det ikke overstige 33 grader
Fyld den smeltede chokolade i en sprøjtepose og klip et lille hul.
Tegn dit pynt på bagepapir, og lad det sætte sig. Husk at lave øjne og mund til spøgelserne.
SPØGELSER:
1 pakke hvid fondant fra Odense Marcipan.
SÅDAN GØR DU:
Lav forskellige størrelser af den hvide fondant, og ælt dem godt.
Form dem til spøgelser og sæt chokolade øjne og mund på.
Når kagen er helt kold, kommes der glasur over. Lad det løbe lidt ned over kanten. Sørg for at glasuren ikke er for tynd.
Pynt som her med chokoladepynt og spøgelser, eller lav din egen pynt og brug fantasien. Jeg har også brugt lidt færdigkøbte sukkerøjne til at pynte rundt i kanten.
Se evt en anden Halloween chokoladekage her.
Rigtig god fornøjelse.
Bagekram fra
Frøken W
Ingen kommentarer endnu