NOUGAT TOPPE MED HVID CHOKOLADE OG HASSELNØDDER

BANANKAGE MED KAKAO REDER

Denne kage lavede jeg den anden dag. Det er en banan kage, som altid er en sikker vinder herhjemme. I stedet for kun at komme glasur på, har jeg pyntet den lidt ekstra, så den kan være et bud på en kage her til påske.

Det er næsten den samme som denne banankage, jeg har bare skiftet græsk yoghurt ud med skyr, (da jeg var løbet tør for græsk yoghurt) og det fungerede ganske fint. Kagen er uden smør, og den bliver på ingen måde tør, med mindre du bager den for længe.

Jeg anbefaler at læse hele opskriften igennem, inden I starter.

Indeholder reklamelink.

Ca 12 stykker

BANANKAGE:
3 dl rørsukker
3 æg
3 tsk vaniljesukker
5 bananer
1 1/2 dl skyr
5 dl mel
4 tsk bagepulver
150 g chokolade.  Jeg brugte de her.

SÅDAN GØR DU:
Pisk æg, rørsukker og vaniljesukker godt sammen.
Mos bananerne og bland dem sammen med skyr.
Rør det sammen med æggeblandingen.
Mel og bagepulver blandes og vendes forsigtigt i resten.
Tilsæt til sidst chokoladen.
Smør eller spray fadet, og hæld dejen i. Jeg har brugt dette smukke tærte fad fra Rosendahl, men I kan også bruge en form på 24 cm i dia.
Bages ca 35 minutter ved 180 grader varmluft.

Når kagen er afkølet kan den pyntes.
Kom kakao pulver i glasuren for at få kakao glasur.

KAKAO FLØDESKUM:
2 1/2 dl piskefløde
2 tsk vaniljesukker
ca 2 spsk kakaopulver

SÅDAN GØR DU:
Pisk fløden til den lige begynder at tykne.
Bland vaniljepulver og kakao sammen.
Tilsæt det til fløden og pisk til en flødeskum.

Kommes i en sprøjtepose med tyl – Jeg har brugt Wilton 2D (se den længere nede)
Sæt reder rundt på kagen og pynt den som du synes. Jeg har brugt chokolade æg og harer fra Hotel Chocolat, samt bladguld og mini marengs. Jeg har drysset mine marengs med guldstøv fra Odense Marcipan.

I kan selvfølgelig pynte den præcis som I vil, og den smager også skønt, bare med glasur.

Håber I har lyst til at prøve den, og har fået lidt inspiration til en påskekage.

Påske hilsner
Frøken W

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

NOUGAT TOPPE MED HVID CHOKOLADE OG HASSELNØDDER