GRANOLA MED ROSINER

MINI CHOKOLADECUPCAKES MED HINDBÆR TOP

Små fine mini cupcakes, som bare altid er et hit. De kan laves i så mange forskellige udgaver, og her har jeg valgt en chokolade cupcake med hindbærmousse på toppen.

Mini cupcakes er perfekte på kagebuffeten, til kage tapas eller receptioner hvor det skal være nemt lige at hapse én med fingerne.

Der er til virkelig mange mini cupcakes i denne opskrift. Desværre har jeg ikke helt tal på, præcis hvor mange.

Der er flere billeder under opskriften.

CHOKOLADE CUPCAKES :
275 g blødt smør
400 g sukker
4 æg
3 1/2 dl mælk
250 g mel
100 g kakao
4 tsk vaniljepulver
4 tsk bagepulver

SÅDAN GØR DU:
Smør smeltes i en gryde og mælk tilsættes.
Lad det køle af.
Æg og sukker piskes.
Mel, kakao, bagepulver og vaniljesukker blandes i en skål og sigtes i.
Rør det godt sammen.
Tilsæt til sidst det afkølet mælk og smør, og rør det hele godt sammen.
Kom i muffinsforme. Jeg sætter altid mine papir muffinsforme i en mini muffins bageform for at de skal holde formen. Se billede længere nede.
Bages ved 175 grader (alm ovn) ca 10-12 minutter. Pas på den ikke får for meget, da de så vil blive tørre.  Dejen skal lige slippe pinden, så er de perfekte.
Rammer du den rigtige bagetid vil de være let svampet og lækre.

HINDBÆRMOUSSE:
250 g hindbær
1/2  L piskefløde
3 blade husblas
1 spsk sukker
1/2 vaniljestang

SÅDAN GØR DU:
Læg husblas i rigeligt koldt vand ca 20 minutter.
Flæk vaniljestang og skrab kornene ud.
Bland dem med sukker og lav din egen vaniljesukker.
Kom hindbær, og vaniljesukker i en gryde.
Kog det op og lad det simre til hindbærerne er godt møre.
Sigt alt væden fra i en skål.
Varm fløden op i en gryde til lige under kogepunktet
Rør den lune hindbærsaft i fløden
Vrid vandet fra husblassen, kom det i og rør det sammen
Kom det i en skål og læg husholdningsfilm over. Helt nede så det rører moussen
Stil på køl mindst 3 timer eller gerne natten over.

Når moussen er helt afkølet, piskes den op. Pas på ikke at piske for meget så kan den godt skille. Kom den i en sprøjtepose med den tyl I ønsker. Jeg har brugt Wilton 2D.

Jeg har valgt at pynte dem helt enkelt med et par chokoladekugler fra Specialmoments, og lidt rosa glimmer.

De samme elementer som jeg har brugt her – chokoladekage og hindbærmousse – har jeg også lavet en kage med. Det er min STØT BRYSTERNE kage, og I kan se den her.
I kan også se et billede af den herunder.

Rigtig god fornøjelse, hvis I har fået lyst til at prøve disse lækre mini cupcakes. Jeg skal ihvertfald snart lave dem igen.

Bagehilsner fra
Frøken W


Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

GRANOLA MED ROSINER