GRANOLA MED SMELTET CHOKOLADE

HENRIKS MESTERVÆRK MED MOUSSEBOMBER

I fredags havde min mand – Henrik – sagt ja til at stille op i en kage konkurrence på arbejdet.

Jeg tror nu nok at han havde regnet med at jeg skulle bage kagen, men da de et par dage før sagde til ham, at han gerne måtte sende video hvor han var igang, så de kunne se at det var ham selv og ikke mig der lavede kagen, gik det op for han at han nok selv måtte klare den. Så det gjorde han, og her er resultatet.

Han har aldrig, som i aldrig nogen sinde før bagt en kage. Han har dog spist en del af de kager jeg har lavet de sidste 3-4 år, så han må på en eller anden måde ha´ samlet noget inspiration med på vejen.

Jeg er i hvertfald meget stolt af at han kunne levere det her resultat.

Der er en del på instagram der har spurgt til opskrift, så den kommer her.

Kagen er lidt simpel, det skulle jo helst være overskueligt, så den er lavet med en chokoladebrownie med chokoladestykker, hindbær kompot og hindbærmousse.

Der er desværre ikke et billede af snittet, da den blev afleveret på arbejdet, og konkurrencen ellers foregik virtuelt pga Covid-19.

Jeg anbefaler at I læser opskriften igennem inden I starter.

8-10 personer

CHOKOLADEBROWNIE:
125 g smør
3 dl sukker
1 dl kakaopulver
50 g god mørk chokolade ca 54%
35  g chokolade – hakket eller knapper (til at drysse over kagen til sidst)
2 tsk vaniljepasta (vaniljesukker kan også bruges)
2 æg
2 dl hvedemel

SÅDAN GØR DU :
Smelt smør og chokolade i en gryde og ta’ det af varmen.
Pisk sukker, vaniljepaste og æg til en lys og luftig masse.
Bland mel og kakao og tilsæt det. (Jeg sigter det altid i)
Vend det forsigtigt sammen til en lind masse.
Tilsæt smør/chokoladeblandingen og rør det sammen til det er jævnt.
Fordel dejen i en rund bageform på 20 cm i dia.
Drys de sidste 35 g chokolade knapper over kagen.
Bag kagen nederst i ovnen i ca 20 min ved 175 grader. Den må godt være lidt blød i midten.

HINDBÆRMOUSSE:
500 g hindbær
6 blade husblas
2 tsk vaniljesukker
2 spsk sukker
saft af 1/2 citron
1 Liter fløde

SÅDAN GØR DU :
Læg husblas i rigeligt koldt vand ca 20 minutter.
Kom hindbær, citronsaft og vaniljesukker i en gryde.
Kog det op og lad det simre til alle hindbær er godt møre.
Sigt alt væden fra i en skål.
Knug vandet fra husblasen og rør det i den lune hindbærlage.
Lad det køle lidt mens du pisker fløden til en meget let skum.
Vend flødeskum i hindbærlagen – stille og roligt – af 3 omgange.

Når I skal samle kagen skal I bruge en TOR silikoneform på 22 cm i dia. Samt halvkugle forme i forskellige størrelser. De kan købes hos kageoplevelser.dk (Reklame)

Fyld TOR formen næsten op med hindbærmousse, og lad den stå og sætte sig i ca 10 minutter.
Imens befrier I den afkølede brownie fra formen, og smører et lag hindbær kompot ud på bunden. Jeres hindbær kompot er det som er tilbage i sien efter I siede væsken fra til hindbærmoussen.
Læg forsigtigt bunden oveni TOR formen med hindbær kompot ned mod moussen. Pres den let ned i moussen og jævn ud med en spartel.
Sæt den på frost, gerne natten over.
Fordel resten af moussen ud i halvkugleformene og sæt dem på frost.

Når kagen og moussebomber har sat sig, vendes de forsigtigt ud af formene.
Sæt kagen på et fad og pynt. Start med at placere moussebomberne, og pynt derefter resten af kagen.

Henrik har pyntet med hindbær, blåbær, blåbær vendt i rosa støv, chokoladekugler, ruby chokoladebrud (Det var dog en rest jeg havde tilbage fra en anden kage jeg har lavet) og rosa støv.

I kan pynte den præcis som du har lyst til, kun fantasien sætter grænser.

Lad kagen tø langsomt op i køleskabet. Den skal stå nogle timer (4-6)

Jeg håber at I har lyst til at prøve at lave denne kage. Jeg lover at den er rimelig nem og simpel, men til gengæld kan man som nybegynder lave en kage der minder om et mesterværk 😉

Skulle I kaste jer ud i den, og deler den på instagram må I meget gerne tagge @home.by.w og bruge #henriksmesterværk – så kan vi nemlig følge med.

Der ligger lidt billeder af fremgangsmåde herunder. Det er dog ikke de bedste. De er taget ud fra en video, da vi ikke regnede med at vi skulle tage billeder til bloggen, men I kan da se lidt 🙂

Kagekram fra
Isabella & Henrik




Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

GRANOLA MED SMELTET CHOKOLADE