TALKAGE MED MANDELBUND OG HINDBÆRMOUSSE

Denne kage lavede jeg til min søsters 50 års fødselsdag. Jeg laver ofte disse kager med chokoladebund, men da hun ikke tåler chokolade, så blev denne med mandelbund. Den smagte helt fantastisk, så kan sagtens anbefale denne kombination. I kan med fordel lave moussen dagen før. Jeg anbefaler at læse hele opskriften igennem inden I starter. Der er flere billeder under opskriften. ca 30 personer MANDELBUND: 11 æggehvider 550 g sukker 550 g mandler (blendes til mel) SÅDAN GØR DU: Pisk æggehvider og sukker stive Vend forsigtigt de blendede mandler i Bages i en firkantet form uden bund – 32 X 38 cm Bag den nederst i ovnen ved 170 grader alm ovn  ca 30 minutter. Hold øje med den. Lad den køle helt af, inden du skærer den ud til tal. HINDBÆRMOUSSE: 500 g hindbær 1  L piskefløde 6 blade husblas 2 spsk sukker 1 vaniljestang SÅDAN GØR DU: Læg husblas i rigeligt koldt vand ca 20 minutter. Flæk vaniljestang og skrab kornene ud. Bland dem med sukker og lav din egen vaniljesukker. Kom hindbær, og vaniljesukker i en gryde. Kog det op og lad det simre til hindbærerne er godt møre. Sigt alt væden fra i en skål. Varm fløden op i en gryde til lige under kogepunktet Rør den lune hindbærsaft i fløden Vrid vandet fra husblassen, kom det i og rør det sammen Kom det i en skål og læg husholdningsfilm over. Helt nede så det rører moussen Stil på køl mindst 3 timer eller gerne natten over. Når moussen er helt afkølet, piskes den op. Pas på ikke at piske for meget så kan den godt skille. Kom den i en sprøjtepose med den tyl I ønsker. Jeg har brugt Wilton 2D. Sæt toppe på mandelbunden, og pynt som her med hindbær, blåbær, marengs, chokolader, skovsyrer og sølvglimmer. Eller brug lige det du synes. Jeg anbefaler at den ikke pyntes alt for længe før den skal spises. Rigtig god fornøjelse. og skriv endelig hvis I har spørgsmål. Se andre tal og bogstav kager her. Bagekram fra Frøken W