FRANSKBRØD I HÆVEKURV MED BAGEENZYMER

Jeg har hørt så meget godt om bageenzymer, og har længe haft tilgode at prøve det. Det har jeg nu fået afprøvet, og hvor er det bare helt fantastisk brød man får ud af det. Det bliver svært at skulle bage uden igen ;) Af denne opskrift har jeg bagt 2 brød. Det ene har jeg lavet med hævekurv, og det andet uden. Når man bruger bageenzymer, hæver brødet bedre, bliver mere let, luftigt og sprødt i skorpen, og holder sig samtidig i længere tid. Så det er bestemt ikke sidste gang jeg bruger dette, for de brød her blev virkelig gode. Hvis du har lyst til at læse mere om bageenzymer og hvilke jeg har brugt, så kan du se det her. Du kan også se hvilken hævekurv jeg har brugt her. Der er flere billeder under opskriften. Dette indlæg er lavet i samarbejde med NYBORGS ROOM, og indeholder derfor reklame.   FRANSKBRØD 2 STK: 7 dl mælk 50 g gær 100 g blødt smør 1000 g hvedemel 2 tsk sukker 2 tsk salt 4 g kardemumme 15 g bageenzymer SÅDAN GØR DU: Lun mælken Opløs gæren i mælken Bland resten af ingredienserne (undtaget smør) i en skål og tilsæt det. Ælt det godt sammen. (Jeg bruger min røre maskine) Tilsæt det bløde smør og rør til dejen bliver blød og smidig. Hvis du synes det er nødvendigt kan du ælte det sammen med hænderne til sidst. Lad det hæve med husholdningsfilm over i 20 min. Ælt det let sammen og del i to. Form til brød og lad dem ligge på bordet et par minutter. Kom godt med mel i hævekurven, og læg det ene brød deri. Dæk til med husholdningsfilm og et viskestykke. Det andet brød har jeg bare lagt direkte på bagepapiret på bagepladen. Lad dem hæve 30 min. Bag brødene i 20 - 25 min ved 200 grader varmluft nederst i ovnen. Jeg bagte mine et af gangen. Håber I har fået lyst til at prøve at bage med bageenzymer og hævekurv. Jeg vil ihvertfald prøve igen. Brødet smager skønt, børnene var vilde med det, og de kommenterede faktisk hvor lækkert det var i konsistensen, og det sker altså ikke så tit at de ligger mærke til det. :) Rigtig god fornøjelse. Bagekram Frøken W