Fastelavnsboller med vaniljecreme og hindbærsyltetøj

img_1329 Det er fastelavn og herhjemme har den selvfølgelig også stået på fastelavnsboller. Som altid "den rigtige" og så en lidt mere børnevenlig udgave. Den børnevenlige er bare uden creme og syltetøj. :) BOLLER : 50 g gær 5 spsk vand 50 g smør 3 dl kærnemælk 1 æg Ca. 8 dl hvedemel 2 tsk kardemomme 2 spsk sukker 1 tsk salt 1 æg til pensling SÅDAN GØR DU: Rør gæren ud i lunkent vand. Smelt smørret ved svag varme Rør kærnemælk i, lad det blive lunt: Rør det derefter i gærblandingen sammen med ægget. Tilsæt mel, kardemomme, sukker og salt, og ælt dejen til den er jævn og smidig. Læg den i en stor skål og dæk med et rent, fugtigt viskestykke. Hæver  i 30 min.   VANILJECREME: 1 vaniljestang 3 æggeblommer 2 spsk sukker 2 spsk maizenamel 5 dl sødmælk SÅDAN GØR DU: Pisk æggeblommer og sukker hvidt og luftigt Sigt maizenamel i og bland det uden at piske Flæk vaniljestang og kog den op sammen med mælken Fjern vaniljestangen og  hæld det sammen med æggesnapsen Kom det tilbage på komfuret og varm det op under kraftig piskning indtil cremen har sat sig Mens vaniljecremen køler af, rulles bolledejen ud til ca 30X40 cm og deles i 12 stykker Læg 1 tsk hindbær syltetøj og 1 spsk vaniljecreme på  hvert stykke og fold dejen op omkring. Sørg for at det lukker tæt, så det ikke løber ud mens de bager. Læg bollerne med den foldede side nedad og lad dem hæve 30 minutter Pensl fastelavnsbollerne med pisket æg og bag dem ved 200 grader varmluft i 12 - 15 min Ønsker du at lave den børnevenlige udgave, så kan du halvere vaniljecreme opskriften, og kun komme creme og syltetøj i halvdelen. Eller du kan lave dobbelt op på bolledejen, hvilket altid er løsningen herhjemme. For så er der rigeligt ;) Pynt som her med lyserød glasur, rød skovsyre og sølvglimmer. Eller brug fantasien. Rigtig god fornøjelse og god fastelavn. Bagekram fra Frøken W img_1330 img_1331