TALKAGE

img_2790 De her tal kager er virkelig blevet et hit, så derfor måtte jeg også med på bølgen da min søn fyldte 11 år :) Jag har dog valgt at lave bundene af 2 forskellige kager, og ikke mørdejsbunde i 2 lag. Så her kommer talkagen i min fortolkning. Du kan jo lave den i præcis det tal du har brug for. Den ene er lavet som banankage og den anden som chokoladekage. Der er flere billeder undere opskriften. Jeg vil anbefale at du læser hele opskriften igennem inden du starter. BANANKAGE: 150 g blødt smør 150 g sukker 2 tsk vaniljesukker 4 æg 5 modne moste bananer 150 g mel 1 tsk bagepulver 150 g chokolade knapper fra Odense marcipan - Se dem her SÅDAN GØR DU: Pisk smør, sukker og vanilje sammen. Tilsæt æg. Rør de moste bananer i. Bland mel og bagepulver, og tilsæt det. Vend til sidst chokoladeknapperne i. Kom dejen i en firkantet form ca 18 x 35 cm Bages midt i ovnen på 180 grader (over og under varme) i ca 40 min. CHOKOLADEGANACHE TIL BANANKAGEN : (Kan evt undlades) 200 g god, mørk chokolade 1 1/2 dl piskefløde SÅDAN GØR DU : Hak chokolade fint. Varm piskefløde op til lige før det koger. Rør chokoladen forsigtigt i og lad det smelte. Hæld massen i en skål og lad den sætte sig en smule i køleskabet (Pas på den ikke bliver for hård) CHOKOLADEKAGE : 125 g smør 3 dl sukker 1 dl kakao 2 tsk vaniljesukker 2 æg 2 dl hvedemel SÅDAN GØR DU : Smelt smørret i en gryde og ta' det af varmen. Rør sukker, kakao og vaniljesukker i. Rør æggene i et af gangen. Tilsæt melet. (Jeg sigter det altid i) Kom dejen i en firkantet form ca 18 x 35 cm Bag kagen nederst i ovnen i ca 20 min ved 175 grader. Den må godt være lidt blød i midten. Lad kagerne køle af, og lav en skabelon til tallet i bagepapir. Læg skabelonen ovenpå kagen og skær ud efter den. VANILJECREME : 3 dl mælk 4 spsk sukker 1 vaniljestang 2 spsk maizena 2 æggeblommer evt 1/4 piskefløde som skal bruges til sidst. SÅDAN GØR DU: Skrab vanilje korn ud og bland med lidt af sukkeret. Psk vaniljesukker, maizena og æggeblommer godt sammen i en skål. Kom mælken og den tomme vaniljestang i en gryde og bring det i kog. Tilsæt æggemassen i en tynd stråle, under konstant piskning. Skru ned på medium varme og kog din vaniljecreme  i 1-2 minutter, mens du  pisker. (Det er vigtigt at du pisker) Den må meget gerne boble. Ta' den tomme vaniljestang op. Kom vaniljecremen i en skål og dæk den med film helt ned på cremen. Sæt den på køl, og lad den blive helt kold inden brug. Er det for stor en udfordring med hjemmelavet vaniljecreme, findes der flere forskellige breve med pulver til vaniljecreme, som kan være et udemærket alternativ. Når vaniljecremen er kold, pisken fløden til en let skum og vendes i cremen. Smør chokoladeganachen ud på banankagen. Kom den færdigvendte vaniljecreme i en sprøjtepose og vælg den tyl du synes dine toppe skal have. Sæt små toppe så det dækker hele kagen Pynt kagen færdig med lige det du synes eller som her, blåbær, jordbær, marengs - find opskriften her - macarons, rød skovsyre og blomster. Rigtig god fornøjelse. Denne kage var et stort hit herhjemme. så er sikker på at den også bliver det hos jer. Skriv endelig hvis I skulle ha' nogle spørgsmål eller andet.   Bagekram fra Frøken W     img_2793 img_2796 img_2795 img_2792 img_2791 img_2787 img_2786 img_2788 img_2789