BOGSTAVKAGE MED VANILJECREME OG BÆR

img_4799 I går var vi til konfirmation hos nogle gode venner, og jeg fik lov at lave en kage til dessertbordet. Hun hedder Mathilde, så ønsket var et M med et lyserødt look :) Det blev til denne chokoladebrownie med lyserødt vaniljecreme. Jeg anbefaler at du læser hele opskriften igennem før du går igang. Jeg bagte 2 chokoladebrownie til denne kage, da den skulle være ret stor. Så det er altså 2 x opskriften herunder, for at få til 40 personer. Ønsker du at lave dit bogstav mindre, så laver du selvfølgelig bare en enkelt. Der er flere billeder under opskriften. Opskriften indeholder reklamelink da jeg linker til nogle af de produkter som jeg bruger. Hvis du vil se en anden bogstavkage med hindbær mousse, så kan du se den her. Eller banan og chokolade talkage her. Ca 40 personer CHOKOLADEBROWNIE: 250 g smør 6 dl sukker 2 dl kakao pulver 4 tsk vaniljesukker 4 æg 4 dl mel SÅDAN GØR DU : Smelt smør  i en gryde og ta’ det af varmen. Rør sukker, kakao og vaniljesukker i. Rør æggene i et af gangen. Tilsæt melet. (Jeg sigter det altid i) Fordel dejen i en firkantet kagerform uden bund. 38 x 23 cm Bag kagen nederst i ovnen i 20 min ved 175 grader.  Over/under varme. Den må godt være lidt blød i midten. Bag 2 stk af disse, hvis du ønsker et meget stort bogstav. LYSERØD VANILJECREME: 1 brev Vaniljecreme fra Odense marcipan 4 1/2 dl mælk 5 dl piskefløde Lidt lyserød pastafarve SÅDAN GØR DU: Pisk mælk og vaniljecreme pulveret sammen Sæt på køl mens du pisker flødeskum Vend piskefløden i cremen og tilsæt pastafarve. Sættes på køl til du skal bruge den. Hvis du hellere vil lave en hjemmelavet vaniljecreme, kan du finde opskriften her. MINI MARENGS: 5-6 æggehvider (Skal være stuetemperatur) 200 g alm hvidt sukker 200 g flormelis SÅDAN FØR DU: Æggehvider piskes stive. Alm. sukker hældes stille og roligt i mens der piskes. Flormelis sies i, og det blandes forsigtigt. 100 grader varmluft i 35 minutter  (Hvis de er meget små) Laver du dem større skal de have ca 1 time. Pastafarve kan tilsættes som man har lyst til. Der bliver rigtig mange (ca 3 bageplader) af denne opskrift, så opskriften kan med fordel halveres. Når kagerne er kølet af, løsnes de fra kageformen. Brug en skabelon til at skære din kage ud. Jeg tegner altid mine skabeloner på bagepapir og klipper dem ud. Vaniljecremen kommes i en sprøjtepose med den tyl du vil bruge til dine toppe. Jeg har brugt Wilton 4 B. Sæt små toppe rundt på hele kagen, og kom godt ud til kanten, uden at det løber ned af siden. Pynt kagen som her med marengs, bær, chokolader, macarons, blomster og hakket hvid chokolade med guld støv. Eller brug lige præcis de bær, chokolader og pynt som du synes, for at få det look og farve du ønsker. Jeg vil anbefale at den pyntes færdigt lige inden servering, eller max en times tid før, da marengs og chokolader ellers vil begynde at blive opløst derefter. Rigtig god fornøjelse, og skriv endelig hvis du har spørgsmål. Hvis du hat lyst kan du se flere af mine kager her. Bagekys fra Frøken W img_4798 img_4804 img_4803 img_4802 img_4801 img_4800 img_4797 img_4796 img_4795