STOR CITRON JUVEL

KROKAN – SVENSK KRANSESKAGE

Så blev det tid til at prøve at lave den hemmelige udfordring fra 3. program i “Den store bagedyst”.

En såkaldt KROKAN – en svensk kranseskage, som typisk bliver brugt til bryllupper.

Det er til dato den største og sværeste kage udfordring jeg har haft. Uret blev sat på 2 1/2 time. Den tid de også fik i bagedysten (Selvom der står 2 timer i opskriften). Det gik bare derud af og alt gik rigtig fint. Jeg havde stadig en halv time tilbage, da jeg skulle igang med at samle kagen. Det gik også rigtig fint, lige indtil jeg skulle sætte den sidste snirkel på til aller sidst. Den knækkede og hele toppen skvattede sammen. Jeg kunne ha’ sat mig ned på gulvet og begyndt at hyle. Det gjorde jeg dog ikke, men det var tæt på. Jeg kunne ihvertfald mange grimme gloser  😉 Der er billeder af det længere nede.

Jeg var tæt på at give op, men det kunne jeg simpelthen ikke have siddende på mig, så jeg valgte at prøve igen. Så forfra med marcipan, snirkler og karamel.
Som I kan se, så lykkedes det heldigvis i 2. forsøg. Nøj, hvor blev  jeg glad. Ved ikke om jeg nogensinde kommer til at lave denne kage igen, men hvis jeg gør kommer der ihvertfald til at gå meget lang tid.

Roserne har jeg lavet med lyserød figurmarcipan, se evt her.

Hvis I har fået lyst til at prøve at lave sådan en kage selv, så kan I finde opskriften her.

Det var en stor udfordring for mig, men jeg er glad for at jeg kom i hus med den. Nu glæder jeg mig til at se hvad næste uges udfordring bliver.

Se flere billeder og “fraklip” længere nede.

Se evt en lille video her, fra før jeg samler kagen første gang.

Rigtig god fornøjelse hvis I kaster jer ud i den, og tak fordi I læste med.

Kagekram
Frøken W

 

Set fra toppen anden gang jeg laver kagen, inden det sidste glasur og roser kommer på.

Her nåede jeg til første gang jeg samlede kagen, inden den skvattede sammen. Så jeg var virkelig tæt på.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

STOR CITRON JUVEL