BOGSTAVKAGE I DRENGEFARVER

TALKAGE I DRENGEFARVER – 14

img_5667

Disse tal kager er virkelig populære lige nu, og her er mit bud på én i drengefarver. Er faktisk lidt vild med at lave noget som ikke nødvendigvis er lyserødt. Så jeg har holdt den i grønne farver med de mørke bær.

Der er flere billeder under opskriften.
Jeg anbefaler at læse hele opskriften igennem inden I går igang.

Opskriften indeholder reklamelink.

Chokoladebrownie med chokoladeflødecreme og pynt.
Ca 30 personer.

CHOKOLADEKAGE :
375 g smør
9 dl sukker
3 dl kakao
6 tsk vaniljesukker
6 æg
6 dl hvedemel

SÅDAN GØR DU :
Smelt smørret i en gryde og ta’ det af varmen.
Rør sukker, kakao og vaniljesukker i.
Rør æggene i et af gangen.
Tilsæt melet. (Jeg sigter det altid i)
Fordel dejen i en firkantet form uden bund. 32 x 38 cm
Bag kagen nederst i ovnen i ca 25 min ved 175 grader. Den må godt være lidt blød i midten.

Mens kagen køler af, kan du lave skabelon til tallene. Jeg tegner altid på bagepapir, og klipper dem ud.

CHOKOLADEFLØDECREME :
Opskriften på chokoladecremen er inspireret fra KAGEMAGI, som du kan købe her.
Her er der nok til begge tal. Og du kan med fordel forberede den dagen før.

2 blade husblas
180 g god mørk chokolade
5 dl piskefløde

SÅDAN GØR DU:
Læg husblas i rigeligt koldt vand
Hak chokoladen fint og læg det i en dyb skål
Varm fløden op til lige under kogepunktet
Hæld den over chokoladen, og rør til det bliver jævnt
Vrid vandet fra husblas og tilsæt det. Rør til det er opløst

Dæk cremen til med husholdningsfilm, og kom det helt ned på overfladen.
Sæt cremen på køl og lad det køle helt ned til 5 grader. Ca 3 timer eller gerne natten over.

Lige inden du skal pynte kagen, pisker du cremen let op, så den bliver luftig, og du kan sætte toppe af den.
Kom den i en sprøjtepose med den tyl du synes dine toppe skal ha’.

Når kagen er kølet af, ligger du skabelonen på, og skærer ud der efter. Se billede længere nede.
Chokoladeflødecremen piskes let og luftig, og der sættes toppe på kagen. Dette kan gøres i god tid, men så sættes kagen på køl til den skal pyntes og serveres.

Pynt kagen lige inden servering. Jeg har brugt friske blomster, kiwi, brombær, blåbær, chokolader, macarons, hakket mørk chokolade med sølv støv og marengs som I finder opskriften på her.
I kan bruge lige præcis det pynt og farver I har lyst til.

Se evt min bogstavkage efter samme opskrift her.

Rigtig god fornøjelse, og skriv endelig hvis I har spørgsmål.

Bage kys fra
Frøken W

img_5673 img_5669 img_5668 img_5672 img_5671 img_5670

img_5666

img_5664

img_5663

img_5662

img_5661

img_5660

img_5674

20 kommentarer

  • Sanne

    Hej
    Jeg har et spørgsmål i forhold til ingredienser.
    Er det smør, der skal bruges eller er det margarine?
    Med venlig hilsen
    Sanne

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • FRØKEN W

      Hej Sanne
      Som der står i opskriften er det smør der skal bruges. Jeg bruger altid smør, da jeg synes at det giver det bedste resultat.
      Mange hilsner
      Frøken W

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Heidi

    Hej, kan selve kagen fryses?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • FRØKEN W

      Hej Heidi
      Ja, hvis der er kagebunden du mener, så kan den sagtens fryses.
      Mange hilsner
      Isabella

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Når du skriver at der skal bruge 3 dl. kakao i opskriften, er det så kakaopulver der menes?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • FRØKEN W

      Hej Alexandra
      Ja, det er det. Beklager at det ikke har været tydeligt nok 🙂
      Mange hilsner
      Frøken W

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

    Er kagen sådan en god ting en der ikke smuldre og holder sig frisk og ikke bliver tør?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • FRØKEN W

      Hej Louise
      Beklager mit sene svar 🙂
      Ja, det er det. Bare sørg for at den ikke bliver bagt for længe, så skal den nok holde sig frisk og lækker i flere dage.
      Opbevar den i køleskabet.

      Bage kram
      Frøken W

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline

    Hej 🙂 kan kagen laves en dag før den skal serveres?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • FRØKEN W

      Hej Caroline
      Selve kagen kan du godt bage, men jeg ville vente med at lave den færdig og pynte den til den dag, den skal serveres.
      Mange hilsner og god fornøjelse
      Frøken W

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

    Hejsa Frøken W
    Kan man bruge chokolademousse til dutterne i stedet for chokoladeflødecremen? Mvh Mette

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • FRØKEN W

      Hej Mette
      Det her er faktisk det samme som en chokolademousse. Den er bare lavet så man kan sprøjte den ud i toppe. En almindelig chokolademousse, skal jo sætte sig i glasset eller skålen, så den kan du ikke sætte i toppe på kagen. Håber det giver mening, ellers er du velkommen til at skrive igen.
      Mange hilsner
      Frøken W

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stine

    Hej! Hvilken størrelse er kagepladen, du har lagt kagen på?😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • FRØKEN W

      Hej Stine
      Den er 43 X 43 cm
      Mange hilsner
      Frøken W

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helle

    Hej.
    Har desværre ikke en form der kun er 18 cm i bredden om du har brugt i andre opskrifter.. har du et godt trick til hvordan man kan gøre den smallere evt med kageplast, sølvpapir eller lignende🙈

    Mvh
    Helle

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • FRØKEN W

      Hej Helle
      Desværre har jeg ikke lige noget trick til det. 🙂 Men hvis du vil investere i en regulerbar form, kan du købe den her : Nyborgs room
      Mange hilsner
      Isabella

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pia

    Hejsa Frøken W 🙂
    Kan man spise de blomster du har pyntet med her?
    Mvh. Pia

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • FRØKEN W

      Hej Pia
      Ikke de blomster her. De er beskyttet med husholdningsfilm, så de ikke rammer kagen.
      Mange hilsner
      Frøken W

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

    Hejsa. Laver du bare kagen direkte ned i bradepanden på et stykke bagepapir? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • FRØKEN W

      Hej Louise
      Altid på bagepapir 🙂
      Mange hilsner
      Frøken W

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

BOGSTAVKAGE I DRENGEFARVER