JULEKAGEN 2018 - RISALAMANDE KAGE

ISLAGKAGE MED APPELSIN KUGLER

Denne islagkage lavede jeg som dessert til nytårsaften 2017. Den var en stor succes og smagte fantastisk.

Manderlbund med chokolade is, vanilje is og appelsin is.

Jeg anbefaler at læse hele opskriften igennem inden I går igang. Og start gerne i god tid.

Der er flere billeder under opskriften.

12 – 14 personer

MANDELBUND:
4,5 æggehvider
225 g sukker
225 g mandler (blendes til mel)

SÅDAN GØR DU:
Pisk æggehvider og sukker stive
Vend forsigtigt de blendede mandler i
Bages i en bagering eller form uden bund – 20 cm
Bag den nederst i ovnen ved 170 grader alm ovn 25 – 30 minutter. Hold øje med den.

CHOKOLADEIS:
8 Past. æggeblommer
2 dl sukker
1 L Piskefløde
200 chokolade (Jeg brugte 70 %)

SÅDAN GØR DU:
Smelt  chokoladen over vandbad eller i mikroovn, og afkøl den
Pisk sukker og æggeblommer til en lys og luftig masse
Tilsæt den smeltede chokolade i en tynd stråle til æggemassen, mens du fortsat pisker. Chokoladen må ikke være for varm, når du gør dette. Min var ca 27  grader.
Pisk fløden let, og vend de to ting sammen.
Støb chokoladeisen ovenpå mandelbunden 0g kom den på frost i ca 3 timer, inden du laver vaniljeisen.

VANILJE IS :
8 Past. æggeblommer
2 dl sukker
1 L Piskefløde
1 god stor vaniljetang
(Suppler evt med lidt vaniljepulver)

SÅDAN GØR DU:
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud
Bland dem med lidt af sukkeret
Pisk sukker, vaniljesukker og æggeblommer til en lys og luftig masse
Pisk fløden let, og vend de to ting sammen.
Hæld vaniljeisen oven på chokoladeisen, når chokoladeisen har sat sig.
Sæt isen tilbage i fryseren og lad den fryse mindst 3 timer mere, eller meget gerne natten over.

APPELSIN IS:
110 g Sukker
6 æggeblommer
5 dl fløde
1 dl appelsinsaft af rigtige appelsiner
evt lidt gul pastafarve.

Pisk sukker og æggeblommer til en lys og luftig masse
Pisk fløden let og vend de to ting sammen
Pres saften ud af appelsinerne til du har 1 dl og hæld det gennem en sigte
Vend saften sammen med det andet
Støb appelsinisen i silikone halvkugle forme. Jeg brugte 3 forskellige str. Men brug hvad du har. Hvis ikke du har halvkugleforme, kan du sagtens støbe appelsinisen i et lag, oven på vaniljeisen.

CHOKOLADEPYNT
150 g chokolade ca 70 %

SÅDAN GØR DU:
Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovn, og lav dit pynt på bagepapir, og lad det sætte sig. Jeg lavede stjerner, men du kan lave lige hvad du har lyst til.

Når appelsinisen har sat sig i formene, pyntes isen med dem. Nogle har jeg brugt i halve, og andre har jeg samlet i hele kugler.
Pynt med chokoladen og rød skovsyre lige inden servering.

Ta’ isen ud af fryseren ca 30 min før servering.

Rigtig god fornøjelse og skriv endelig hvis I har spørgsmål 🙂

Nytårshilsner
Frøken W

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

JULEKAGEN 2018 - RISALAMANDE KAGE